Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TSMC: Αύξηση εσόδων με την αρωγή της τεχνητής νοημοσύνης

Τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου ανήλθαν σε 480,8 δισ. δολάρια (15,3 δισ. δολάρια), σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg.

 

έσοδα της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), της μεγαλύτερης κατασκευάστριας ημιαγωγών στον κόσμο, σημείωσαν μεγάλη άνοδο το β’ οικονομικό τρίμηνο, κυρίως λόγω των πωλήσεων που ενισχύθηκαν από τη μεγάλη ζήτηση για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου ανήλθαν σε 480,8 δισ. δολάρια (15,3 δισ. δολάρια), σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg. Αυτό σηματοδότησε πτώση 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αν και η πτώση δεν ήταν τόσο κακή όσο φοβόταν, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 476,2 δισ. δολάρια. Οι πωλήσεις τον Ιούνιο ανήλθαν σε 156,4 δισεκατομμύρια NT$.

Η TSMC είναι ο κύριος κατασκευαστής των AI accelerator chips της Nvidia Corp., που θεωρούνται το καλύτερο υλικό για την εκπαίδευση μεγάλων μοντέλων δεδομένων, όπως αυτό που υποστηρίζει το ChatGPT της OpenAI.

Οι μετοχές της ταϊβανέζικης εταιρείας παρέμειναν αμετάβλητες τη Δευτέρα πριν ανακοινώσει τα μηνιαία στοιχεία πωλήσεων. Οι αναλυτές της Goldman Sachs αύξησαν νωρίτερα την τιμή-στόχο για την εταιρεία στα 700 δολάρια. Η μετοχή έχει αυξηθεί περισσότερο από 25% από την αρχή του έτους, παρά την προειδοποίηση της εταιρείας ότι τα έσοδα για το 2023 ενδέχεται να μειωθούν σε χαμηλά έως μεσαία μονοψήφια ποσοστά σε όρους δολαρίου ΗΠΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις