Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

LG: Ηγέτης στην ανάπτυξη του 6G

Η επανεκλογή του Dr. Lee είναι σημαντική για την LG, καθώς αποτελεί αναγνώριση της παγκόσμιας ηγετικής θέσης της εταιρείας στην πορεία προς το 6G, μιας τεχνολογίας που είναι έτοιμη να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη πολλών τομέων, όπως το mobility, το metaverse, η έξυπνη πόλη και το manufacturing.

Η LG Electronics (LG) ανακοινώνει την επανεκλογή του Dr. Lee Ki-dong, αναπληρωτής αντιπρόεδρος στο Research και Standards Lab της LG USA, ως προέδρου του Applications Working Group της Next G Alliance. Ο Dr. Lee εξελέγη για πρώτη φορά στη θέση αυτή το 2021 και η θητεία του ανανεώθηκε μέχρι τον Μάιο του 2025, αποτέλεσμα που αντικατοπτρίζει την υποδειγματική ηγεσία του ίδιου και της LG τα τελευταία 2 χρόνια.

Η Next G Alliance, η οποία ιδρύθηκε το 2020 από την Alliance for Telecommunications Industry Solutions (ATIS) με θεμελιώδη στόχο την προώθηση του 6G, περιλαμβάνει 6 ομάδες έργου, συμπεριλαμβανομένων των Applications, Technology και National 6G Roadmap. Με την εμπορική αξιοποίηση του 6G να αναμένεται να ξεκινήσει το 2029, περισσότερες από 100 εταιρείες από διάφορους τομείς – συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων παρόχων κινητής τηλεφωνίας στη Βόρεια Αμερική – έχουν ενταχθεί στη συμμαχία για να επιταχύνουν ενεργά τον “κύκλο ζωής της NGA προς το 6G“, ο οποίος καλύπτει την έρευνα, την ανάπτυξη και την κατασκευή, τα υψηλά πρότυπα, την ετοιμότητα της αγοράς και την υλοποίηση.

Η επανεκλογή του Dr. Lee είναι σημαντική για την LG, καθώς αποτελεί αναγνώριση της παγκόσμιας ηγετικής θέσης της εταιρείας στην πορεία προς το 6G, μιας τεχνολογίας που είναι έτοιμη να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη πολλών τομέων, όπως το mobility, το metaverse, η έξυπνη πόλη και το manufacturing. Ως η μόνη
εταιρεία με έδρα την Ασία που συμβάλλει σε ηγετικούς ρόλους για τη Συμμαχία Next G, η LG θα συνεχίσει να επιβλέπει τις πρωτοβουλίες της Βόρειας Αμερικής που περιγράφονται στον οδικό χάρτη της Συμμαχίας, όπως ο καθορισμός τεχνικών απαιτήσεων 6G και η ανακάλυψη νέων εφαρμογών και περιπτώσεων χρήσης.

Η LG συνεχίζει να επιδεικνύει τη δέσμευσή της και την αριστεία της στην τεχνολογία 6G, συνεργαζόμενη με διάφορες εταιρείες και οργανισμούς για την προώθηση της τεχνολογίας. Πέρυσι, στο Ινστιτούτο Fraunhofer Heinrich Hertz (HHI) στο Βερολίνο, η LG δοκίμασε με επιτυχία τη μετάδοση και λήψη δεδομένων 6G σε συχνότητες THz και σε απόσταση 320 μέτρων σε εξωτερικό χώρο. Επιπλέον, η εταιρεία αξιοποιεί την εμπειρία και την τεχνογνωσία της στις κινητές επικοινωνίες, ενώ συνεργάζεται με ακαδημαϊκά ινστιτούτα για την ανάπτυξη βασικών τεχνολογιών 6G. Το 2019, μέσω μιας συνεργασίας με το Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST), η εταιρεία εγκαινίασε το LG-KAIST 6G Research Center.

«Η τεχνολογία 6G θα αλλάξει το παιχνίδι και θα επιταχύνει την καινοτομία σε νέους επιχειρηματικούς τομείς, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το metaverse, η ρομποτική και η αστική εναέρια κινητικότητα», δήλωσε ο Dr. Kim Byoung-hoon, CTO και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της LG Electronics. «Μέσω των εξαιρετικά προηγμένων
προγραμμάτων R&D και της ισχυρής δέσμευσης για συνεργασία με τη βιομηχανία, η LG παίζει σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση των δικτυακών επικοινωνιών του μέλλοντος».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις