Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

WE LEAD: Εκπαιδεύει τις γυναίκες στους τομείς της τεχνολογίας και του επιχειρείν

Στόχος είναι να συμβάλλει στη μείωση του έμφυλου χάσματος στον χώρο της τεχνολογίας δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερες γυναίκες να ηγηθούν.

Το WE LEAD, ένας νέος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τη γυναικεία ενδυνάμωση στον χώρο της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων που ιδρύθηκε από το Libra Philanthropies, ανακοινώνει δύο δωρεάν online εκπαιδευτικά προγράμματα σε front-end και back-end development διάρκειας 15 εβδομάδων (Οκτώβριος 2023 – Φεβρουάριος 2024).
Στόχος του WE LEAD μέσω των tech bootcamps είναι να συμβάλλει στη μείωση του έμφυλου χάσματος στον χώρο της τεχνολογίας δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερες γυναίκες να εισέλθουν, να αναπτυχθούν και να ηγηθούν.
Τα bootcamps σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με την Code.Hub, διακεκριμένο φορέα εκπαίδευσης, ανάπτυξης και μεταφοράς τεχνογνωσίας σε επιστήμονες και επαγγελματίες στον χώρο της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών. Απευθύνονται σε γυναίκες – σις και τρανς – ηλικίας 18 ετών και άνω με βασικές γνώσεις στους υπολογιστές ή στον προγραμματισμό που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μια καριέρα στο χώρο της τεχνολογίας, θέλουν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους ή επιθυμούν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας μετά από μια διακοπή. Τα προγράμματα front-end και back-end development δίνουν έμφαση σε τεχνολογίες με υψηλή ζήτηση – Java & Spring στο back-end development και HTML, CSS, JavaScript, Angular στο front-end development – με σκοπό οι συμμετέχουσες να λάβουν την απαιτούμενη γνώση για να εισέλθουν ή να επανέλθουν άμεσα στο εργασιακό περιβάλλον.
Η διάρκεια των bootcamps είναι 15 εβδομάδες, ξεκινούν με το οrientation week κατά τη διάρκεια του οποίου οι ομάδες θα γνωριστούν μεταξύ τους, θα συνομιλήσουν με tech επαγγελματίες και θα κατανοήσουν καλύτερα το πρόγραμμα, στη συνέχεια ακολουθεί η τεχνική εκπαίδευση διάρκειας 80 ή 100 ωρών, αναλόγως το πρόγραμμα. Οι συμμετέχουσες θα εργαστούν σε πραγματικά projects, δημιουργώντας ένα δυνατό χαρτοφυλάκιο που θα τους είναι χρήσιμο στην επαγγελματική τους πορεία, ενώ μέντορες από το χώρο της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων θα τους παρέχουν υποστήριξη και καθοδήγηση καθ’όλη τη διάρκεια. Με την ολοκλήρωση των bootcamps οι συμμετέχουσες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης και θα ακολουθήσει το career week, με εκπροσώπους εταιρειών που προσλαμβάνουν άμεσα. Η υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2023. Οι αιτήσεις θα αξιολογούνται και θα γίνονται δεκτές κατά σειρά προτεραιότητας.
Η Managing Director του WΕ LEAD Ελένη Ακτύπη, ανέφερε σχετικά: «Το όραμά μας για ένα ισότιμο κόσμο τεχνολογίας περιλαμβάνει την ενδυνάμωση γυναικών σε κάθε στάδιο της καριέρας τους καθώς και συνεχή συνεργασία με ομάδες, εταιρείες και οργανισμούς, για να εξασφαλίσουμε πως ο δρόμος προς την ανάληψη ηγετικών θέσεων είναι ανοιχτός για όλες τις γυναίκες. Είμαστε ενθουσιασμένοι που κάνουμε το πρώτο βήμα για να γίνει το όραμά μας πραγματικότητα. Η επιλογή των συγκεκριμένων προγραμμάτων έγινε με βάση τη ζήτηση που υπάρχει στην αγορά εργασίας, τις μελλοντικές προοπτικές του χώρου, καθώς και του χαμηλού ποσοστού γυναικών σε αντίστοιχους ρόλους – κάτω του 20%. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τις πρώτες #weLEADERs και μελλοντικές ambassadors ενός κόσμου όπου η φωνή κάθε γυναίκας θα αντηχεί στην εξέλιξη της τεχνολογικής βιομηχανίας».
Pερισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα, εδώ.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις