Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Meta: Εκτός Threads μέσω VPN οι Ευρωπαίοι χρήστες

Αρκετοί χρήστες στην ΕΕ άρχισαν να δημοσιεύουν στιγμιότυπα οθόνης στο Twitter υποδεικνύοντας ότι δεν ήταν σε θέση να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή Threads ακόμη και μετά τη χρήση VPN.

Αφού πολλοί χρήστες στην ΕΕ παραπονέθηκαν ότι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή Threads του Instagram μέσω VPN, η Meta επιβεβαίωσε ότι εμποδίζει τέτοιες προσπάθειες.
Η εταιρεία ξεκίνησε το Threads την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεδομένων των ανησυχιών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής γύρω από την εφαρμογή, δεν είναι διαθέσιμη στην ΕΕ. Η εταιρεία ανέφερε σε δήλωσή της ότι έχει εφαρμόσει περαιτέρω μέτρα για να εμποδίσει τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στη νέα εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης.
“Το Threads δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμο στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και έχουμε λάβει πρόσθετα μέτρα για να αποτρέψουμε την πρόσβαση ατόμων που εδρεύουν εκεί αυτήν τη στιγμή. Η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι μια απίστευτα σημαντική αγορά για τη Meta και ελπίζουμε να διαθέσουμε το Threads εδώ στο μέλλον», ανέφερε σε δήλωση που δόθηκε στο TechCrunch.
Αρκετοί χρήστες στην ΕΕ άρχισαν να δημοσιεύουν στιγμιότυπα οθόνης στο Twitter υποδεικνύοντας ότι δεν ήταν σε θέση να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή Threads ακόμη και μετά τη χρήση VPN.
Η εφαρμογή Threads παρακολουθεί εκτενώς τους χρήστες, σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου της Meta και τη λίστα iOS της εφαρμογής – η οποία αποκαλύπτει ότι η εφαρμογή μπορεί να συλλέξει μια σειρά προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων εξαιρετικά ευαίσθητων πληροφοριών, όπως δεδομένα υγείας και οικονομικά, ακριβή τοποθεσία, ιστορικό περιήγησης, επαφές και ιστορικό αναζήτησης.
Αυτή η προσέγγιση δημιουργεί νομικές και ρυθμιστικές προκλήσεις για τη Meta στην ΕΕ.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων, η Meta απαιτεί μια έγκυρη νομική βάση για τη νόμιμη επεξεργασία τέτοιων προσωπικών δεδομένων για στόχευση διαφημίσεων – έναν τομέα όπου η εταιρεία αντιμετωπίζει αυξανόμενη αβεβαιότητα μετά από πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου.
Παρά το γεγονός ότι δεν κυκλοφόρησε επίσημα στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, ο αντίπαλος της Meta στο Twitter ξεκίνησε καλά καθώς η εφαρμογή ξεπέρασε τις 100 εκατομμύρια εγγραφές σε λίγες μόνο ημέρες.
Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης αναλύσεων Sensor Tower, οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες μειώθηκαν κατά 20% αυτή την εβδομάδα σε σύγκριση με το Σάββατο και ο χρόνος που δαπανήθηκε στην εφαρμογή είχε επίσης μειωθεί.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η Meta ενημέρωσε την εφαρμογή Thread iOS με υποστήριξη για iOS 17 και μειωμένο δυαδικό μέγεθος μαζί με άλλες μικρές βελτιώσεις.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις