Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Meta: Σε πτώση το Threads μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο

Το μεγαθήριο Twitter στο μεταξύ κατάφερε να μείνει αμετάβλητο.

Το Threads της Meta έσπασε κάθε ρεκόρ φτάνοντας γρηγορότερα από κάθε άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης τους 100 εκατομμύρια χρήστες.

Λίγες μέρες μετά την εντυπωσιακή του είσοδο τα νούμερα σημείωσαν πτώση, αφού το ενδιαφέρον φαίνεται να πέφτει. Οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες μειώθηκαν κατά 20% μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, ενώ ο χρόνος που αφιερώνεται στην εφαρμογή μειώνεται σχεδόν αμέσως στο μισό από 20 λεπτά σε μόλις 10.

Αυτό διήρκεσε περίπου ολόκληρη την πρώτη εβδομάδα της εφαρμογής και ήταν αρκετό για να κάνει τους ανθρώπους να δημοσιεύσουν στο Threads και τελικά να επιστρέφουν στο Twitter για να κοροϊδέψουν την εμπειρία στο νέο social media. Το μεγαθήριο Twitter στο μεταξύ κατάφερε να μείνει αμετάβλητο.

Το βασικό ζήτημα που προέκυψε ήταν ο τρόπος με τον οποίο η εφαρμογή ξεκίνησε την ροή της. Ενώ ήταν μια έξυπνη κίνηση να μεταφερθούν οι ακόλουθοι στο Instagram, ώστε να υπάρχουν τουλάχιστον μερικά άτομα στο χρονολόγιο, η ροή ήταν μια μίξη από διασημότητες και εμπορικά σήματα που εξέφραζαν τα πιο κοινότυπα πράγματα στο διαδίκτυο καθώς προσπαθούσαν να μιμηθούν το Twitter, το οποίο όμως βασίζεται στο κείμενο και όχι στις φωτογραφίες όπως το Instagram. Επίσης, πολλοί ανέφεραν πως η εφαρμογή διέθετε περιορισμένο αριθμό χαρακτηριστικών και λειτουργιών.

Τώρα η Meta θα πρέπει να πάρει τα ηνία ξανά για να μπορέσει να διορθώσει αυτή την καθοδική πορεία. Στην Ευρώπη, η εφαρμογή δεν έχει έρθει ακόμα και αναμένεται με ενδιαφέρον πως θα γίνει αποδεκτή όταν αυτό συμβεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις