Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ecogenia: Απολογισμός του πρώτου χρόνου λειτουργίας και των προγραμμάτων κοινωνικής προσφοράς

Η Ecogenia ήταν ο εθνικός νικητής από την Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία.

Το 2022 αποτέλεσε μια χρονιά δυναμικής και εξέλιξης για την ΑΜΚΕ Ecogenia, καθώς ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο έτος πιλοτικών εφαρμογών ενεργούς πολιτειότητας στην Ελλάδα.

Η Ετήσια Αναφορά αποτελεί μια σημαντική αναφορά του αντίκτυπου, των επιδόσεων, των προκλήσεων και των όσων έμαθε ο οργανισμός κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Η Ecogenia αποτελεί ένα μη κυβερνητικό οργανισμό που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία δύο Ελληνίδων της διασποράς με σκοπό να εισάγει στην Ελλάδα το μοντέλο της “θητείας του ενεργού πολίτη”.

Όραμά της Ecogenia αποτελεί η ενίσχυση της νέας γενιάς, ώστε να δημιουργήσει ένα ανθεκτικό και δίκαιο μέλλον. Αποστολή της είναι η κινητοποίηση της νεολαίας μέσω αμειβόμενων προγραμμάτων κοινωνικής προσφοράς για να επιταχυνθεί η βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Στον πιλοτικό, ακόμη, χρόνο της η Ecogenia κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία δυο πιλοτικά προγράμματα με θεματικές δράσεις τον Οικοτουρισμό και την Εκπαίδευση. Το πρώτο πρόγραμμα υλοποιήθηκε στη Δωρίδα, ενώ το δεύτερο στα Χανιά. Αμφότερα τα προγράμματα στέφθηκαν από επιτυχία καθώς εκπληρώθηκαν όλοι οι στόχοι που είχαν τεθεί από την ομάδα επηρεάζοντας θετικά περισσότερα από 850 άτομα.

Επιπλέον, παρότι στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η Ecogenia κατάφερε να διακριθεί σε εθνικό, ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, αποσπώντας διακρίσεις και εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε fora και διοργανώσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η Ecogenia ήταν ο εθνικός νικητής από την Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, η Ecogenia παρουσιάζει την Ετήσια Αναφορά της (Annual Report) για το έτος 2022, που καταδεικνύει τις σημαντικές επιτυχίες και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα. Ο οργανισμός αναλύει τις πρωτοβουλίες, τα προγράμματα και τις δράσεις που έχουν αναληφθεί για να επιτευχθούν οι στόχοι του.

Παρουσιάζει επίσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζονται και τα μέτρα που έχουν ληφθεί ώστε αυτές να αντιμετωπιστούν. Είναι ένας εποπτικός οδηγός για τη συνολική πρόοδο του οργανισμού και για τον τρόπο με τον οποίο συμβάλλει στη δημιουργία ενός ανθεκτικού και δίκαιου μέλλοντος.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ecogenia εκφράζει το θαυμασμό της για τη δέσμευση και τη συμβολή των νέων που συμμετείχαν στα προγράμματα και τις δράσεις του οργανισμού. Επίσης, ευχαριστεί όλους τους εταίρους, τους χορηγούς και την κοινότητα γενικότερα για τη στήριξή τους και τη συνεργασία τους.

Το Annual Report της Ecogenia για το έτος 2022 είναι πλέον διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του οργανισμού ecogenia.org. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το κατεβάσουν και να διαβάσουν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες και τα επιτεύγματα της Ecogenia κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις