Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Subaru: Στοχεύει η ηλεκτροκίνηση να φτάσει στο 50% των πωλήσεων έως το 2030

Επίσης, σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 10,51 δις δολάρια  στις αρχές της επόμενης δεκαετίας στην ηλεκτροκίνηση.

Η Subaru στοχεύει σε ετήσιες πωλήσεις 600.000 ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας έως το 2030, ώστε να αποτελούν το 50% του παγκόσμιου στόχου πωλήσεών της, δήλωσε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία την Τετάρτη. Επίσης, σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 10,51 δις δολάρια  στις αρχές της επόμενης δεκαετίας στην ηλεκτροκίνηση.
«Τα επόμενα πέντε χρόνια έως το 2028 είναι μια πραγματικά σημαντική περίοδος για να υλοποιήσουμε αυτούς τους στόχους», δήλωσε ο Atsushi Osaki, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Προηγουμένως, η Subaru στόχευε τα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας και τα υβριδικά να αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον τα δύο πέμπτα των ετήσιων παγκόσμιων πωλήσεων που αναμένεται να ανέλθουν συνολικά σε περίπου 1,2 εκατομμύρια οχήματα μέχρι το 2030.
Αυτή τη στιγμή κατασκευάζει το πρώτο της EV μαζικής παραγωγής, το Solterra, στο εργοστάσιο Motomachi της Toyota και θα παρουσιάσει τρία νέα EV μέχρι το τέλος του 2026 και άλλα τέσσερα μέχρι το τέλος του 2028.
Με τον νέο στόχο της, η Subaru, η οποία είναι γνωστή για την εξάρτησή της από την αγορά της Βόρειας Αμερικής, ακολούθησε μεγαλύτερες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Toyota  στην εντατικοποίηση της προσπάθειας ηλεκτροκίνησης.
Η Toyota, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο με βάση τις πωλήσεις, παρουσίασε τον Ιούνιο μια στρατηγική για να ανταγωνιστεί καλύτερα στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας. Περιλαμβάνει την αναμόρφωση της αλυσίδας εφοδιασμού της και την ανάπτυξη μπαταριών για την επέκταση της αυτονομίας οδήγησης αυτοκινήτων.
Η Subaru, το ένα πέμπτο της ανήκει στην Toyota, είναι πιθανό να ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες γύρω στο 2027 ή το 2028, δήλωσε ο Osaki, μια κίνηση που υπαγορεύεται από τον ρυθμό με τον οποίο οι καταναλωτές των ΗΠΑ στρέφονται στα ηλεκτρικά οχήματα.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις