Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Foxconn: Επένδυση 600 εκατομμυρίων δολαρίων σε projects στην Ινδία ετοιμάζει η κατασκευάστρια των iPhones

Οι κύριες δραστηριότητες της Foxconn βρίσκονται στην Κίνα, όπου διαχειρίζεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο. Αλλά η Ινδία, η οποία πιέζει να φέρει την παραγωγή υψηλής τεχνολογίας στη χώρα, έχει αποτελέσει στόχο των σχεδίων επέκτασης της Foxconn.

Η Foxconn θα επενδύσει περισσότερα από 600 εκατομμύρια δολάρια στην Ινδία ως μέρος ενός έργου κατασκευής τηλεφώνων και ξεχωριστά μιας εγκατάστασης εξοπλισμού ημιαγωγών, σύμφωνα με την κυβέρνηση της πολιτείας Karnataka.

Σε ένα tweet την Τετάρτη, ο M B Patil, υπουργός Εμπορίου της Karnataka, δήλωσε ότι η ταϊβανέζικη εταιρεία και η αμερικανική εταιρεία τσιπ Applied Materials δεσμεύτηκαν να επενδύσουν περισσότερα από 360 εκατομμύρια δολάρια σε ένα εργοστάσιο εξαρτημάτων για θήκες τηλεφώνου και περίπου 240 εκατομμύρια δολάρια σε ένα έργο κατασκευής εξοπλισμού ημιαγωγών.

Το έργο για τα τηλέφωνα θα δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης για 12.000 άτομα, δήλωσε ο Patil, ενώ η εγκατάσταση ημιαγωγών θα προσφέρει απασχόληση σε 1.000 άτομα.

Η Foxconn είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο. Είναι περισσότερο γνωστή ως ο κύριος συναρμολογητής των iPhone της Apple, αλλά η εταιρεία προσπαθεί να διαφοροποιηθεί τόσο γεωγραφικά όσο και για το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της.

Οι κύριες δραστηριότητες της Foxconn βρίσκονται στην Κίνα, όπου διαχειρίζεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο. Αλλά η Ινδία, η οποία πιέζει να φέρει την παραγωγή υψηλής τεχνολογίας στη χώρα, έχει αποτελέσει στόχο των σχεδίων επέκτασης της Foxconn. Η εταιρεία έχει εντείνει τις προσπάθειές της να καθιερωθεί ως κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων για να διαφοροποιηθεί πέρα από τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης. Η Foxconn προσπάθησε επίσης, με μικρή επιτυχία μέχρι στιγμής, να εισέλθει στον τομέα κατασκευής ημιαγωγών.

Η Foxconn συμφώνησε με τον ινδικό όμιλο μετάλλων – πετρελαίου Vedanta να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο παραγωγής ημιαγωγών και οθονών στην Ινδία ως μέρος μιας κοινοπραξίας 19,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά η Foxconn αποσύρθηκε από την επιχείρηση τον περασμένο μήνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις