Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Foxconn: Ο προμηθευτής της Apple διέψευσε τις προβλέψεις για τα κέρδη

Ο παγκόσμιος κολοσσός των ηλεκτρονικών με βάση την Ταϊβάν σημείωσε καθαρά κέρδη 1,03 δισ. δολαρίων

Υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Foxconn στο δεύτερο τρίμηνο του 2023, καθώς ο βασικός προμηθευτής της Apple κατάφερε να ισοσκελίσει την πτώση που κατέγραψαν τα έσοδα στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου.

Ειδικότερα, ο παγκόσμιος κολοσσός των ηλεκτρονικών με βάση την Ταϊβάν σημείωσε καθαρά κέρδη 1,03 δισ. δολαρίων (33 δισ. δολαρίων Ταϊβάν), τη στιγμή που αναλυτές ανέμεναν σημαντική πτώση στα 25,82 δισ. δολαρίων Ταϊβάν. Κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2022, η εταιρεία είχε αναφέρει καθαρά κέρδη 33,29 δισ. δολαρίων Ταϊβάν.

Ωστόσο, τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου της Foxconn μειώθηκαν κατά 14% από πέρυσι στα 1,305 τρισ. δολ. Ταϊβάν, καθώς υποχώρησαν οι πωλήσεις της σε ηλεκτρονικά είδη και προϊόντα cloud και δικτύωσης, ενώ επιβραδύνθηκε και η ζήτηση στην αγορά προσωπικών υπολογιστών.

Τέλος, η εταιρεία ηλεκτρονικών ανέφερε ότι το περιθώριο λειτουργικού κέρδους μειώθηκε στο 2,37% το δεύτερο τρίμηνο από το 2,94% ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ υπογράμμισε πως αναμένει καλύτερες επιδόσεις στο τρίτο τρίμηνο του 2023.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις