Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mastercard: Αγοράζει μερίδιο 5,2 δισ. δολαρίων σε μονάδα fintech της MTN

Η συμφωνία έρχεται σε μια εποχή που ο νεαρός πληθυσμός της Αφρικής με γνώσεις τεχνολογίας χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τα κινητά του τηλέφωνα, προκειμένου να «γεφυρώσει» τα κενά στις υπηρεσίες

Η Mastercard συμφώνησε να αναλάβει μειοψηφικό μερίδιο στις δραστηριότητες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας της MTN Group, της μεγαλύτερης παρόχου ασύρματης επικοινωνίας της Αφρικής, τις οποίες αποτιμά στα 5,2 δισ. δολάρια.

«Η υπογραφή των οριστικών επενδυτικών συμφωνιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MTN, Ralph Mupita.

Σύμφωνα με τον Mupita η διάρθρωση της συμφωνίας θα είναι διμερής, συμπεριλαμβανομένης μιας εμπορικής συμφωνίας για τις πληρωμές και τα εμβάσματα που χρησιμοποιεί την τεχνολογική υποδομή της Mastercard για την επέκταση στην Αφρική και την επένδυση σε μειοψηφικό μερίδιο.

Η συμφωνία έρχεται σε μια εποχή που ο νεαρός πληθυσμός της Αφρικής με γνώσεις τεχνολογίας χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τα κινητά του τηλέφωνα, προκειμένου να «γεφυρώσει» τα κενά στις υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών. Αυτό άνοιξε έναν επικερδή και ταχέως αναπτυσσόμενο χώρο στον τομέα του fintech για τους παρόχους ασύρματων δικτύων.

Οι περισσότερες επενδύσεις μέχρι σήμερα έχουν επικεντρωθεί στα συστήματα πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου, με ένα κύμα ταχέως αναπτυσσόμενων νεοφυών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των Flutterwave και Interswitch, να έχει αναδειχθεί στον κλάδο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις