Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Morgan Stanley: Κορυφαίος επενδυτικός προορισμός μεταξύ των αναδυόμενων αγορών η Ελλάδα

Σύμφωνα με τον Marshall Stocker, Co - Head για τις αναδυόμενες αγορές της Morgan Stanley η εξέλιξη αυτή «οφείλεται στη βελτίωση των οικονομικών θεσμών, υπό την παρούσα κυβέρνηση»

Την υψηλότερη έκθεση μεταξύ των αναδυόμενων αγορών, έχει πλέον στην Ελλάδα η Morgan Stanley, μέσω του Eaton Vance EM Fund, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο CNBC, ο Marshall Stocker, Co – Head για τις αναδυόμενες αγορές της Morgan Stanley.

Πιο συγκεκριμένα, ο Stocker υποστήριξε ότι η εξέλιξη αυτή « οφείλεται στη βελτίωση των οικονομικών θεσμών, υπό την παρούσα κυβέρνηση». Όπως σημείωσε, η «Ελλάδα κατέχει την κορυφαία θέση στο χαρτοφυλάκιό μας στις αναδυόμενες αγορές λόγω της βελτίωσης των οικονομικών θεσμών που έχει αναλάβει η χώρα αυτή υπό την παρούσα κυβέρνηση. Νομίζω ότι είναι σημαντικό για τους ακροατές σας να έχουν κατά νου ότι το 80% των υπερβαλλουσών αποδόσεων στα αμοιβαία κεφάλαια των αναδυόμενων αγορών εξηγείται από το σε ποια χώρα έχετε επενδύσει. Όχι σε ποιο τομέα ή ποια μετοχή».

Η έκθεση του αμερικανικού επενδυτικού οίκου στην εγχώρια αγορά, μέσω του Eaton Vance EM Fund, ξεπερνά της Κίνας καθώς φτάνει στο 20,5%, ενώ για τη δεύτερη στο 17%, για τη Ν. Κορέα το 12,9%, για τη Γεωργία το 8,5% και για το Βιετνάμ το 7,1%.

«Και έτσι όταν μιλάμε για επενδύσεις, μιλάμε για χώρες και εστιάζουμε σε χώρες, όπως αυτό που έχουμε δει στην Ελλάδα, είναι ότι η κυβέρνηση έχει βελτιώσει το κράτος δικαίου και βοήθησε τις τράπεζες να καθαρίσουν τους ισολογισμούς τους και έχει μειώσει τους εταιρικούς φόρους. Και έτσι αυτό που έχουμε δει στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, μόνο τον τελευταίο χρόνο, είναι μια απόδοση 50% και παρόλα αυτά αυτή η αγορά εξακολουθεί να είναι διαπραγματεύσιμη 7,5 φορές τα κέρδη με μερισματική απόδοση σχεδόν 4%.

Έτσι, αυτές οι βελτιώσεις στους οικονομικούς θεσμούς είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε επενδύσεις και σε πιστοληπτική ικανότητα επενδυτικής βαθμίδας τη χώρα στο τέλος του έτους. Αυτά τα δύο πράγματα μειώνουν το προεξοφλητικό επιτόκιο των μετοχικών στοιχείων ενεργητικού, οπότε δεν έχει σημασία ποιες μετοχές κατέχετε», επισήμανε ο Stocker.

Τέλος, ο ίδιος τόνισε πως «ενώ κάποτε η χώρα παραλίγο να καταστρέψει το «πείραμα» της Ευρωζώνης, πλέον αποτελεί τη δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ευρώπη».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις