Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Huawei: Κατασκευάζει μυστικά εργοστάσια παραγωγής ημιαγωγών

Στόχος είναι η εταιρεία να αποφύγει τις κυρώσεις των ΗΠΑ. 

Η Huawei, σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg, κατασκευάζει μυστικά εργοστάσια παραγωγής ημιαγωγών σε ολόκληρη την Κίνα. Στόχος είναι η εταιρεία να αποφύγει τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Η Huawei, ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας, ξεκίνησε την παραγωγή τσιπ πέρυσι και φέρεται να λαμβάνει σημαντική κρατική χρηματοδότηση περίπου 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κινεζική κυβέρνηση. Η Ένωση Βιομηχανίας Ημιαγωγών αποκάλυψε ότι η Huawei έχει αποκτήσει τουλάχιστον δύο υπάρχοντα εργοστάσια και βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής τριών επιπλέον εγκαταστάσεων.

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ πρόσθεσε την Huawei στη λίστα ελέγχου εξαγωγών το 2019 λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια. Ωστόσο, η Huawei έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια.

Η έκθεση του Bloomberg υποδηλώνει ότι εάν η Huawei κατασκευάζει αυτές τις εγκαταστάσεις με τα ονόματα άλλων εταιρειών, μπορεί να είναι σε θέση να παρακάμψει τους περιορισμούς της κυβέρνησης των ΗΠΑ και έμμεσα να αποκτήσει αμερικανικό εξοπλισμό κατασκευής τσιπ .

Τόσο η Huawei όσο και η Ένωση Βιομηχανίας Ημιαγωγών δεν έχουν ακόμη απαντήσει σε αιτήματα του Reuters για σχολιασμό σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς.

Οι αρχές έχουν εντείνει συνεχώς τους ελέγχους για να διακόψουν την πρόσβαση της Huawei στην αγορά ή το σχεδιασμό τσιπ ημιαγωγών, τα οποία είναι κρίσιμα εξαρτήματα που τροφοδοτούν τα περισσότερα από τα προϊόντα της.

Η υποτιθέμενη δημιουργία μυστικών εργοστασίων κατασκευής τσιπ από την Huawei υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της εταιρείας να ξεπεράσει τα εμπόδια που θέτουν οι κυρώσεις των ΗΠΑ. Επεκτείνοντας τις δυνατότητες παραγωγής τσιπ εντός της Κίνας, η Huawei στοχεύει να μειώσει την εξάρτησή της από ξένους προμηθευτές και να εξασφαλίσει συνεπή προμήθεια βασικών εξαρτημάτων για τις συσκευές της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις