Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Xiaomi: Ένα βήμα πιο κοντά στην μαζική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων

Η Xiaomi με έδρα το Πεκίνο γίνεται μόλις η τέταρτη εταιρεία που λαμβάνει έγκριση από την NDRC από τα τέλη του 2017.

Η Xiaomi φέρεται να έχει λάβει έγκριση από τον κρατικό σχεδιαστή της Κίνας για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων (EVs), σηματοδοτώντας μια βασική πρόοδο στις προσπάθειές της για την κατασκευή αυτοκινήτων.

Η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC), η οποία επιβλέπει τις νέες επενδύσεις και την παραγωγική ικανότητα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας της Κίνας, έδωσε το σήμα για την κατασκευή EV στην Xiaomi νωρίτερα αυτό το μήνα, ανέφερε το Reuters σε έκθεση σήμερα.

Η Xiaomi με έδρα το Πεκίνο γίνεται μόλις η τέταρτη εταιρεία που λαμβάνει έγκριση από την NDRC από τα τέλη του 2017, σημειώνει η έκθεση. Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα έχει καταστήσει αυστηρότερους τους κανονισμούς της σχετικά με τις προϋποθέσεις για την παραγωγή οχημάτων.

Ενώ η έγκριση της NDRC φέρνει τη Xiaomi ένα βήμα πιο κοντά στη μαζική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, πρέπει ακόμη να λάβει έγκριση από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας (MIIT), το οποίο είναι υπεύθυνο για την αξιολόγηση των τεχνικών απαιτήσεων και των απαιτήσεων ασφαλείας των νέων αυτοκινητοβιομηχανιών και μοντέλων, σύμφωνα με την έκθεση.

Στις 19 Οκτωβρίου 2021, ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, Lei Jun δήλωσε ότι η επιχείρηση κατασκευής αυτοκινήτων της Xiaomi προχωρούσε πέρα από τις προσδοκίες του και ότι το πρώτο αυτοκίνητο αναμενόταν να παραχθεί επίσημα μαζικά το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Στις 5 Μαρτίου, ο Lei είπε ότι το πρώτο EV της Xiaomi θα παραχθεί το πρώτο εξάμηνο του 2024 και ότι το μοντέλο είχε ήδη ολοκληρώσει τις χειμερινές δοκιμές. Η Xiaomi σχεδιάζει να παράγει περίπου 100.000 ηλεκτρικά οχήματα το επόμενο έτος, ανέφερε σήμερα η έκθεση του Reuters, επικαλούμενη πηγή.

Προκειμένου να διατηρηθεί το οικονομικά αποδοτικό πλεονέκτημα της Xiaomi, η μελλοντική κερδοφορία της εταιρείας θα βασίζεται κυρίως σε λογισμικό και οικολογικές υπηρεσίες, ανέφερε πηγή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις