Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TikTok: Οι παγκόσμιες λήψεις της εφαρμογής έφτασαν κατά μέσο όρο τα 2.7 εκατ. ημερησίως

Οι παγκόσμιες τριμηνιαίες λήψεις του TikTok για το 2ο τρίμηνο του 2023 έφτασαν στο υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων τριών ετών

Το TikTok συνεχίζει να ταράζει τα νερά στον χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εδραιώνοντας τη θέση του μεταξύ καινοτόμων πλατφορμών. Αυτή η δυναμική επέτρεψε στην εφαρμογή κοινής χρήσης σύντομων βίντεο να καταγράψει υψηλό αριθμό λήψεων, με στόχο να ξεπεράσει τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σύμφωνα με δεδομένα από το Finbold, οι παγκόσμιες τριμηνιαίες λήψεις του TikTok για το 2ο τρίμηνο του 2023 έφτασαν στο υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων τριών ετών, συνολικά 260.8 εκατομμύρια λήψεις. Αυτή η τιμή ισοδυναμεί με κατά μέσο όρο 2,7 εκατομμύρια λήψεις καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023.

Επιπλέον, αυτά τα στοιχεία λήψης δείχνουν ετήσια αύξηση 17.86% σε σύγκριση με την αξία του 2ου τριμήνου του 2022 των 221.3 εκατομμυρίων. Το πρώτο εξάμηνο του 2023, η εφαρμογή συγκέντρωσε συνολικά 503.52 εκατομμύρια λήψεις.

Η έκθεση υπογράμμισε τις επιπτώσεις του αυξανόμενου αριθμού λήψεων του TikTok. Σύμφωνα με την ερευνητική έκθεση: «Σίγουρα, η ικανότητα του TikTok να ανακάμψει σε αριθμούς λήψεων είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τον κλιμακούμενο ανταγωνισμό στον χώρο των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Καθώς οι καινοτόμες και εφευρετικές πλατφόρμες αποκτούν εξέχουσα θέση, οι χρήστες έχουν πλέον μια διευρυμένη σειρά επιλογών, εκτρέποντας την εστίασή τους και πιθανώς συμβάλλοντας εν μέρει στη μείωση της απόκτησης χρηστών του TikTok. Αυτό το φαινόμενο επιδεινώνεται από πλατφόρμες όπως το YouTube και το Instagram που εντείνουν τις προσπάθειές τους για την προώθηση σύντομων επιλογών βίντεο.

Ενώ ο αντίκτυπος της εμβέλειας της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων είναι εμφανής, η κεντρική εστίαση συνεχίζει να περιστρέφεται γύρω από την εξασφάλιση διαρκούς επέκτασης και την καλλιέργεια αυθεντικής αλληλεπίδρασης με τους χρήστες. Αυτοί οι παράγοντες τείνουν να είναι καθοριστικοί για τη διατήρηση της σταθερότητας έναντι των ρυθμιστικών αρχών.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις