Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Agrifood Leadership: Η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά παρουσιάζει το πρώτο πρόγραμμα Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή στην Ελλάδα

Στόχος του προγράμματος είναι να ενδυναμώσει τις αυριανές Ηγέτιδες και τους αυριανούς Ηγέτες του αγροδιατροφικού τομέα, για να δώσουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, την τεχνολογία, τη συμμετοχικότητα, τον προσανατολισμό στην αγορά, τη συνεργασία, την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητα.

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά παρουσιάζει το πρωτοποριακό πρόγραμμα Agrifood Leadership, το πρώτο εξειδικευμένο πρόγραμμα Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή στην Ελλάδα, το οποίο στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες, να γίνουν μέλος μιας κοινότητας ηγετών, να δικτυωθούν με καταξιωμένους επαγγελματίες, επιστήμονες και επιχειρηματίες του κλάδου της Αγροδιατροφής και παράλληλα, να δουν και να συζητήσουν για τις νέες τάσεις στην παραγωγή, στη μεταποίηση, στο μάρκετινγκ, αλλά και στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες εκμεταλλεύσεων, μέλη συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών, στελέχη της αγροτικής τραπεζικής και στελέχη του δημοσίου. Επίσης, στο Agrifood Leadership μπορούν να συμμετέχουν ανερχόμενα στελέχη μεσαίας-ανώτερης ιεραρχικής βαθμίδας που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης και διοικούν ομάδες, καθώς και ταλαντούχα στελέχη, σε εξέλιξη, που καλούνται να διοικήσουν νέες ομάδες ή έχουν πρόσφατα αναλάβει την ηγεσία ομάδων.

Το πρώτο πρόγραμμα ηγεσίας στον Αγροδιατροφικό τομέα που υλοποιείται στην Ελλάδα έχει διάρκεια 90 ώρες και περιλαμβάνει 8 βιωματικά τριήμερα με εκπαιδεύσεις, συστηματικές δράσεις δικτύωσης, επιτόπιες επισκέψεις σε κέντρα λήψης αποφάσεων του κλάδου, βιωματικές δραστηριότητες ανάληψης ρόλων ηγεσίας και 2 διαδικτυακές εκπαιδεύσεις. Οι ενότητες του Agrifood Leadership περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, βασικές έννοιες όπως, Ηγεσία, Αναλυτικές Ικανότητες, Αρχές Μάρκετινγκ, Διακυβέρνηση, Αγροτική Οικονομία και Πολιτική κ.α. Στόχος του προγράμματος είναι να ενδυναμώσει τις αυριανές Ηγέτιδες και τους αυριανούς Ηγέτες του αγροδιατροφικού τομέα, για να δώσουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, την τεχνολογία, τη συμμετοχικότητα, τον προσανατολισμό στην αγορά, τη συνεργασία, την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητα. Το πρόγραμμα πιστοποιείται από την ACTA, ενώ Τεχνικός και Στρατηγικός Σύμβουλος είναι το Rutgers, το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του New Jersey, Η.Π.Α.

Το πρόγραμμα Agrifood Leadership υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Χορηγοί Βιωματικών Τριημέρων είναι οι εταιρείες COMPO EXPERT, KOUIMTZIS Group, Σχολή Κρέατος Μπατσολάκης και Day Group, η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας και η Ένωση Μεσσηνίας. Χορηγός Προγράμματος και Πιστοποιήσεων είναι η εταιρεία COSMOCERT. To πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 15 Σεπτεμβρίου 2023

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις