Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Kaspersky: Πώς να απολαύσετε το Threads διατηρώντας υψηλά επίπεδα απορρήτου και ασφάλειας

Για όσους εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το Threads, οι ειδικοί της Kaspersky έχουν συντάξει μια λίστα με συμβουλές για το πώς να το χρησιμοποιούν με ασφάλεια, να προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα τους και να αποφεύγουν τους απατεώνες.

Την περασμένη εβδομάδα, το Threads κυκλοφόρησε τη νέα Web εκδοχή του που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν περιεχόμενο και να χρησιμοποιούν άλλες λειτουργίες από οποιαδήποτε desktop συσκευή τους. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Similarweb, το τρέχον μηνιαίο κοινό του Threads ανέρχεται στα 13,2 εκατομμύρια.

Για όσους εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το Threads, οι ειδικοί της Kaspersky έχουν συντάξει μια λίστα με συμβουλές για το πώς να το χρησιμοποιούν με ασφάλεια, να προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα τους και να αποφεύγουν τους απατεώνες.

  1. Τι είναι σημαντικό να γνωρίζετε σχετικά με τις ρυθμίσεις ασφαλείας στο Threads:
  • Το Threads προσφέρει Έλεγχο ασφαλείας. Αυτή η λειτουργία εμφανίζει βασικά δεδομένα ασφαλείας που σχετίζονται με τους λογαριασμούς Threads, Instagram ή Facebook. Αντικατοπτρίζει τις τρέχουσες συνδεδεμένες διευθύνσεις email, τους αριθμούς κινητού τηλεφώνου, την τελευταία φορά που άλλαξε ο κωδικός πρόσβασης και εάν ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) είναι ενεργοποιημένος ή όχι.
  • Μην ξεχάσετε να ρυθμίσετε το 2FA. Το Threads συνδέεται με το προφίλ σας στο Instagram και χρησιμοποιεί τα ίδια στοιχεία σύνδεσης, οπότε πρέπει να θυμάστε: ένας κωδικός πρόσβασης δίνει πρόσβαση σε δύο λογαριασμούς! Είναι πάντα πιο ασφαλές να χρησιμοποιείτε το 2FA ως επίπεδο ασφαλείας που προστατεύει τους λογαριασμούς από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Οι σύγχρονοι αξιόπιστοι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης μπορούν επίσης να δημιουργήσουν και να αποθηκεύσουν μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης μίας χρήσης για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA), γι’ αυτό δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστή λύση για έλεγχο ταυτότητας.
  • Είναι αδύνατον να διαγράψετε μόνο τον λογαριασμό Threads – το συνδεδεμένο προφίλ Instagram θα διαγραφεί επίσης, καθώς οι χρήστες μπορούν μόνο να απενεργοποιήσουν τους λογαριασμούς τους, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα δεδομένα σας θα αποκρύπτονται από άλλους χρήστες του κοινωνικού δικτύου. Έτσι, από πρακτική άποψη, δεν διαφέρει πολύ από τη διαγραφή.

Για να γίνει αυτό, οι χρήστες πρέπει να μεταβούν στις Ρυθμίσεις -> Λογαριασμός -> Απενεργοποίηση προφίλ και πατάτε Απενεργοποίηση προφίλ Threads.

  1. Όσον αφορά το απόρρητο, μπορείτε να περιορίσετε τους χρήστες που μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας. Έχετε τη δυνατότητα: σίγασης, περιορισμού ή αποκλεισμού αυτών.  Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, καμία από τις ανεπιθύμητες επαφές δεν θα ειδοποιηθεί για τις ενέργειές σας.
  • Αν δεν θέλετε να δείτε τη δημοσίευση κάποιου, μπορείτε να κάνετε σίγαση του χρήστη. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τις ενέργειες κάποιου, όπως επισημάνσεις “μου αρέσει”, απαντήσεις κ.λπ., μπορείτε να περιορίσετε τον χρήστη. Αν μπλοκάρετε έναν χρήστη, δεν θα μπορεί να βρει το προφίλ ή τον λογαριασμό σας – η λίστα των αποκλεισμένων χρηστών είναι κοινή μεταξύ του Threads και του Instagram.
  • Για σίγαση, περιορισμό ή αποκλεισμό κάποιου, μεταβείτε στο προφίλ του, κάντε κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε τη συγκεκριμένη ενέργεια.
  1. Για να ενισχύσετε το επίπεδο προστασίας προσωπικών δεδομένων στον λογαριασμό σας στοThreads, οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να σας φανούν χρήσιμες:
  • Μπορείτε να παρακολουθείτε και να ρυθμίσετε ποιος μπορεί να σας αναφέρει σε αναρτήσεις με το σύμβολο “@”.
  • Το Threads προσπαθεί να καταπολεμήσει την προσβλητική γλώσσα, ώστε οι χρήστες να μπορούν να φιλτράρουν την προσβλητική γλώσσα σε απαντήσεις στις αναρτήσεις τους. Η πλατφόρμα προσφέρει διάφορα εργαλεία, όπως αυτόματο φιλτράρισμα με ενσωματωμένες λίστες ή προσωπική προσθήκη συγκεκριμένων φράσεων και λέξεων.

«Η εμφάνιση ενός νέου κοινωνικού δικτύου δημιούργησε γρήγορα την επιθυμία να εξερευνήσουμε κάτι νέο, να μοιραστούμε κείμενο, εικόνες και βίντεο, ενώ αλληλοεπιδρούμε με δισεκατομμύρια άλλους ανθρώπους. Ταυτόχρονα, πριν από την εγγραφή, όλοι όσοι χρησιμοποιούν το Threads πρέπει να αφιερώσουν λίγα λεπτά για να μελετήσουν τα νέα εργαλεία που παρέχει αυτή η κοινωνική αλληλεπίδραση. Σας συνιστούμε πρώτα να δώσετε προσοχή στη δυνατότητα διαγραφής ενός λογαριασμού (παραδόξως, δεν το κάνουν εύκολο όλα τα κοινωνικά δίκτυα να προβείτε σε τέτοια ενέργεια) και στο επίπεδο προστασίας του λογαριασμού (2FA, ρυθμίσεις απορρήτου). Εξοικειωθείτε με την Πολιτική Απορρήτου του κοινωνικού δικτύου για να καταλάβετε τι συμβαίνει με όλες τις αναρτήσεις και τις φωτογραφίες σας μετά τη δημοσίευσή τους και πόσο εύκολο θα είναι να τις διαγράψετε».

«Αξίζει πάντα να θυμόμαστε ότι οι διαρροές δεδομένων, οι παραβιάσεις λογαριασμών, η συλλογή πληροφοριών για σκοπούς μάρκετινγκ και η ανάλυση δεδομένων χρηστών, η οποία δεν είναι πάντα ακίνδυνη, είναι κοινές σήμερα. Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο να πέσετε θύμα και να μην αυξήσετε το ήδη μεγάλης κλίμακας ψηφιακό σας αποτύπωμα, πρέπει να μελετήσετε τους όρους μιας νέας υπηρεσίας πριν εγγραφείτε σε αυτήν», σχολιάζει η Anna Larkina, Web content analyst expert στην Kaspersky.

Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ρυθμίσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων και ασφάλειας στο Threads.

Περισσότερα δεδομένα σχετικά με τα ψηφιακά αποτυπώματα και τι να κάνετε με αυτά είναι διαθέσιμα εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις