Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

LG: Παρουσιάζει στην ΙFA 2023 το όραμά της για ένα βιώσιμο μέλλον

Από 1-5 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν στο περίπτερο της LG στην IFA 2023, τις ενεργειακά αποδοτικές καινοτομίες της εταιρείας που στοχεύουν σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Η LG Electronics με άξονα το όραμα της για ένα βιώσιμο μέλλον, παρουσίασε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συζήτησης με δημοσιογράφους στην IFA 2023 τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και τα προϊόντα ενεργειακής απόδοσης.

Στην συζήτηση με θέμα «Πώς να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή – Βασικές τεχνολογίες της LG για τη Βιωσιμότητα», τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος που παίζει η χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας στη βιωσιμότητα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Peter Verkempynck, Αντιπρόεδρος της LG Air Solution Europe B2B Sales, παρουσίασε τη στρατηγική της εταιρείας στην περαιτέρω τεχνολογική εξέλιξη των αντλιών θερμότητας της LG.

Η LG παράγει συσκευές με απαράμιλλη απόδοση και αξιοπιστία βασιζόμενη σε τεχνολογίες και εξαρτήματα που αναπτύσσει η ίδια. Η στρατηγική της εταιρείας ενισχύει ενεργά την εξέλιξη της παραγωγής βασικών υποσυστημάτων όπως οι συμπιεστές και τα μοτέρ που χρησιμοποιούνται στα συστήματα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC) της LG.

Η LG Therma VTM R290 Monobloc Air-to-Water Heat Pump (AWHP), αποτελεί μία από τις κορυφαίες λύσεις αντλιών θερμότητας που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Το προϊόν προσφέρει ισχυρή θέρμανση, δημιουργώντας ένα ζεστό και άνετο εσωτερικό περιβάλλον. Η καινοτόμα αντλία θερμότητας AWHP, ενσωματώνει μια σειρά τεχνολογιών της LG που ενισχύουν την αποδοτικότητα και χρησιμοποιεί ψυκτικό μέσο R290 με Global Warming Potential επιπέδου μόλις τρία. Επίσης, η συγκεκριμένη λύση εξασφαλίζει εύκολη συντήρηση μέσω της εξ αποστάσεως ρύθμισης, η οποία επιτρέπει γρήγορες
ενημερώσεις λογισμικού.

Η τεχνολογία αντλίας θερμότητας που εφαρμόζεται στο Therma V R290 Monobloc, αξιοποιείται επίσης σε πληθώρα οικιακών συσκευών, όπως τα στεγνωτήρια και τα πλυντήρια-στεγνωτήρια της LG. Χρησιμοποιώντας δύο κυλίνδρους που λειτουργούν ταυτόχρονα για την συμπίεση του ψυκτικού μέσου, το στεγνωτήριο LG DUAL Inverter Heat Pump επιτυγχάνει ταχύτερους χρόνους στεγνώματος και παρέχει μεγαλύτερη απόδοση από ένα παραδοσιακό στεγνωτήριο. Επιπλέον, το πλυντήριο-στεγνωτήριο δεύτερης γενιάς LG SIGNATURE που παρουσιάστηκε πρόσφατα, διαθέτει στη λειτουργία στεγνώματος την inverter αντλία θερμότητας της LG, προσφέροντας ενισχυμένη ενεργειακή απόδοση, βελτιώνοντας την αποτελεσματική λειτουργία του στεγνώματος και μειώνοντας την φθορά των υφασμάτων.

Επιπλέον, η τεχνολογία LG ThinQ, η εφαρμογή «έξυπνου σπιτιού» της LG, επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται εύκολα με όλες τις οικιακές συσκευές τους, προσφέροντάς τους μία άνετη εμπειρία χρήσης. Η εφαρμογή ThinQ, καθιστά εύκολο τον έλεγχο κάθε συσκευής, την διαχείριση ολόκληρου του συστήματος HVAC και την παρακολούθηση της εξοικονόμησης και της κατανάλωσης ενέργειας σε πραγματικό χρόνο.

O Lyu Jae-cheol, Πρόεδρος της LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company, δήλωσε κατά την τεχνολογική ενημερωτική συζήτηση στην IFA 2023, ότι «Οι προηγμένες τεχνολογίες και οι βιώσιμες λύσεις που παρουσιάστηκαν έχουν σχεδιαστεί με στόχο την βελτίωση του τρόπου ζωής των καταναλωτών, τόσο στο παρών, όσο και μελλοντικά. Μέσω των οικιακών συσκευών και της επιχειρησιακής στρατηγικής της με άξονα την περιβαλλοντική συνείδηση, η LG θα συνεχίσει να κάνει την θετική διαφορά για τους
ανθρώπους και τον πλανήτη».

Από 1-5 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν στο περίπτερο της LG (Αίθουσα 18, Messe Berlin) στην IFA 2023, τις ενεργειακά αποδοτικές καινοτομίες της εταιρείας που στοχεύουν σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις