Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η PayFit “σήκωσε” 254 εκατ. ευρώ για fintech λύσεις στο HR

Η fintech παρέχει τις υπηρεσίες της, ειδικά προσαρμοσμένες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υπολογίζοντας μισθούς και άλλα κριτήρια.

Η PayFit, μια fintech λύση μισθοδοσίας και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού για ΜμΕ έλαβε 254 εκατ. ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης σειράς Ε. To ποσό αυτό αποτελεί ρεκόρ για μια γαλλική Startup στον τομέα του HR ενώ με τα νέα κεφάλαια, η PayFit φτάνει σε αποτίμηση τα 1,82 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι η γαλλική εταιρεία ανήκει πλέον επίσημα στο κλαμπ των μονόκερων.

Στον γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκε η General Atlantic, με τη συμμετοχή των υφιστάμενων επενδυτών Eurazeo, Bpifrance και Accel Ventures. Η PayFit σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για την πρόσληψη επιπλέον ταλέντων, την επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων καινοτόμων προϊόντων και την αύξηση του μεριδίου αγοράς της σε όλη την Ευρώπη.

Αποστολή της εταιρείας είναι η απλοποίηση της μισθοδοσίας και της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, η οποία έχει γίνει ακόμη πιο σημαντική στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19 με τα νέα δεδομένα και τα προβλήματα που αυτά επιφέρουν στις επιχειρήσεις σε ό, τι αφορά τη διαχείριση του ανθρώπινου κεφαλαίου.

Η εταιρεία παρέχει συγκεκριμένα μια λύση μισθοδοσίας επόμενης γενιάς που αυτοματοποιεί πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες. Η ιδιόκτητη πλατφόρμα της PayFit επιτρέπει στους διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού, τους οικονομικούς διευθυντές και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να διεξάγουν εύκολα υπολογισμούς μισθοδοσίας σε απαιτητικές αγορές, κάτι που την διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου.

Από την ίδρυσή της το 2015, η PayFit με έδρα την Γαλλία έχει αποκτήσει περισσότερους από 6.000 πελάτες και έχει συγκεντρώσει 179 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα, πριν ολοκληρώσει και αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης. Τον Μάρτιο, έκλεισε έναν ακόμη γύρο χρηματοδότησης σειράς D ύψους 90 εκατ. ευρώ, ο οποίος στήριξε την καινοτομία των προϊόντων που λάνσαρε πρόσφατα, οδηγώντας παράλληλα στην πρόσληψη 300 νέων εργαζομένων, ενισχύοντας την ηγετική της θέση στον ευρωπαϊκό τομέα της τεχνολογίας ανθρώπινου δυναμικού.

Η PayFit έχει ακόμη επεκταθεί σε τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές – Γερμανία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο – και σχεδιάζει να φτάσει τους πάνω από 700 τωρινούς της υπαλλήλους σε περισσότερους από 1.000 μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Η εταιρεία έχοντας επεκτείνει τις δραστηριότητες της και εκτός συνόρων προέβη σε προσλήψεις ανώτερων ηγετικών στελεχών σε κρίσιμες και βασικές θέσεις που καλύπτουν την τεχνολογία, τα οικονομικά, τις επιχειρήσεις και άλλα.

Η PayFit θα χρησιμοποιήσει τέλος τη νέα χρηματοδότηση της για να εμβαθύνει τη διείσδυσή της στις υπάρχουσες αγορές, να επενδύσει στη βασική προσφορά λογισμικού αυτοματοποιημένης μισθοδοσίας και να συνεχίσει να επεκτείνει τις λύσεις που προσφέρει, συνδυάζοντας τις άδειες, τις απουσίες και τα έξοδα με τη λειτουργία αξιολόγησης της απόδοσης, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών που θα κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις