Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple: Νέα συμφωνία για τα 5G modems της Qualcomm στα iPhone 

Η Qualcomm δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα προμηθεύσει την Apple με τα 5G modems της για την κυκλοφορία smartphone το 2024, το 2025 και το 2026.

Η Qualcomm επέκτεινε την συμφωνία για την προμήθεια 5G modems για τα smartphones της Apple.

Η Apple προσπαθεί να κατασκευάσει modem για τα iPhone της από το 2018. Το σχέδιο είναι να αναπτύξει η ίδια περισσότερα από τα εξαρτήματα ημιαγωγών της, αντί να βασίζεται σε εξωτερικούς προμηθευτές.

Η Qualcomm δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα προμηθεύσει την Apple με τα 5G modems της για την κυκλοφορία smartphone το 2024, το 2025 και το 2026. Οι όροι της συμφωνίας δεν δημοσιοποιήθηκαν, αλλά η Qualcomm δήλωσε ότι ήταν παρόμοιοι με την αρχική συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2019.

Η Apple είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της Qualcomm, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 25% των εσόδων της και περίμενε ότι το iPhone 15 θα ήταν από τα τελευταία που θα βασίζονταν στα modem της. H Apple σχεδίαζε την ανάπτυξη modem όταν αγόρασε την επιχείρηση παραγωγής modem της Intel σε μια συμφωνία ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, η Apple έκλεισε πολυετή συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Broadcom που περιλαμβάνει άλλα εξαρτήματα 5G.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις