Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνάντηση «κορυφής»: Μασκ – Ζούκερμπεργκ και Γκέιτς στο ίδιο φόρουμ για την τεχνητή νοημοσύνη

Ο Γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Τσακ Σούμερ, διοργανώνει ένα φόρουμ -που αναμένεται να λάβει χώρα αργότερα σήμερα και θα είναι κεκλεισμένων των θυρών- σχετικά με το πώς το αμερικανικό Κογκρέσο θα ορίσει διασφαλίσεις για την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Τσακ Σούμερ, διοργανώνει ένα φόρουμ -που αναμένεται να λάβει χώρα αργότερα σήμερα και θα είναι κεκλεισμένων των θυρών- σχετικά με το πώς το αμερικανικό Κογκρέσο θα ορίσει διασφαλίσεις για την τεχνητή νοημοσύνη. Παρόντες θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Platforms Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet Σουντάρ Πιτσάι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στο φόρουμ αναμένεται να παρευρεθούν ο CEO της Nvidia Τζένσεν Χουάνγκ, ο CEO της OpenAI Σαμ Άλτμαν, ο CEO της Microsoft Σάτια Ναντέλα, αλλά και ο πρώην CEO της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

Οι ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως προσπαθούν να καταρτίσουν κανόνες που να διέπουν τη χρήση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, η οποία μπορεί να δημιουργήσει κείμενο και εικόνες των οποίων η τεχνητή προέλευση είναι ουσιαστικά μη ανιχνεύσιμη. Οι νομοθέτες ενεργούν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μετριάσουν τους κινδύνους της αναδυόμενης τεχνολογίας, η οποία γνώρισε έκρηξη επενδύσεων, αλλά και δημοτικότητας μετά την κυκλοφορία του ChatGPT της OpenAI, και απαιτούν διασφαλίσεις έναντι δυνητικά επικίνδυνων παραποιήσεων, εκλογικών παρεμβάσεων και επιθέσεων σε υποδομές ζωτικής σημασίας.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις