Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Check Point Software Technologies: Υψηλή διάκριση σε έκθεση για Zero Trust Platform Providers

Στην έκθεση, η Check Point έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία & Market Presence και την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία από πέντε σε 13 κριτήρια, μεταξύ άλλων: ασφάλεια δεδομένων, ασφάλεια συσκευών, κεντρική διαχείριση και χρηστικότητα, ορατότητα και ανάλυση και οικοσύστημα συνεργατών.

Η Check Point Software Technologies, κορυφαίος πάροχος λύσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε παγκόσμιο επίπεδο, αναγνωρίστηκε ως ηγέτης στο The Forrester Wave: Zero Trust Platform Providers Q3 2023. Η Forrester, κορυφαία, παγκόσμια εταιρεία ερευνών και παροχής συμβουλών, αναφέρει στην έκθεσή της ότι η Check Point «θέτει τον πήχη για την κεντρική διαχείριση και τη χρηστικότητα».

Το Infinity Security Management Portal της Check Point κατέκτησε ηγετική θέση και η έκθεση σημειώνει ότι παρέχει ευκολία στη χρήση και απλότητα στους επαγγελματίες του δικτύου και της ασφάλειας χωρίς την ανάγκη να ανοίγουν πολλαπλά παράθυρα ή καρτέλες για την εκτέλεση καθημερινών εργασιών.

Η δημιουργία υποδομών ασφαλείας γύρω από μια προσέγγιση Zero Trust (ZT) με τη χρήση point solutions, μπορεί να οδηγήσει σε μια πολύπλοκη ανάπτυξη και σε εγγενή κενά ασφαλείας. Για να αποφευχθεί αυτό, η Infinity Architecture της Check Point προσφέρει μια πρακτική, αποτελεσματική και ενοποιημένη προσέγγιση για την εφαρμογή Zero Trust. Η Forrester αναγνώρισε ότι «η Check Point έχει το νου της στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες υποστήριξης της μηδενικής εμπιστοσύνης (Zero Trust – ZT) σε μια υβριδική αρχιτεκτονική.

Τα στοιχεία του ZTP της αναπτύσσονται στις εγκαταστάσεις ως υλικό ή λογισμικό, στο cloud SaaS και εικονικά για την αντιμετώπιση μοναδικών αρχιτεκτονικών απαιτήσεων».

Επιπλέον, ο συνδυασμός της κορυφαίας στον κλάδο τεχνητής νοημοσύνης (AI) και της πρόληψης απειλών Deep Learning της Check Point με το μοντέλο zero-trust, μπορεί να προστατεύσει τις επιχειρήσεις από γνωστές και άγνωστες εξελιγμένες απειλές στον κυβερνοχώρο. Στην έκθεση, η Check Point έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία & Market Presence και την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία από πέντε σε 13 κριτήρια, μεταξύ άλλων: ασφάλεια δεδομένων, ασφάλεια συσκευών, κεντρική διαχείριση και χρηστικότητα, ορατότητα και ανάλυση και οικοσύστημα συνεργατών.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και ευχαριστούμε τη Forrester για την αναγνώριση της Check Point ως ηγέτη στο The Forrester Wave: Zero Trust Platform Providers. Κατά τη γνώμη μας, με αυτήν την αναγνώριση επιβεβαιώνεται το εξαιρετικό οικοσύστημα συνεργατών μας και η παροχή εκ μέρους μας των καλύτερων στην κατηγορία τους λύσεων ασφάλειας» δήλωσε ο Eyal Manor, VP of Product Management στην Check Point.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η αναγνώριση επικυρώνει ότι η προσέγγιση Zero Trust διατηρεί τις εφαρμογές και τα επιχειρηματικά δεδομένα των πελατών μας ασφαλή μέσω της ενοποιημένης αρχιτεκτονικής κυβερνοασφάλειας Infinity, προσφέροντας παράλληλα σαφή ορατότητα και αναλύσεις για την προστασία από τις πιο πρόσφατες απειλές στον κυβερνοχώρο».

Η αρχιτεκτονική Check Point Infinity ενοποιεί ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών και λύσεων ασφαλείας που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν και τις επτά αρχές του μοντέλου Extended Zero Trust Security, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων, των φόρτων εργασίας στο cloud, της επίγνωσης ταυτότητας, των δεδομένων, των συσκευών, της ορατότητας, της ανάλυσης, της αυτοματοποίησης και της ενορχήστρωσης Για την περαιτέρω ενίσχυση της προσέγγισης Zero Trust, η Check Point ολοκλήρωσε πρόσφατα την εξαγορά της Perimeter 81. Η ενσωμάτωση της Perimeter 81 στο Check Point Infinity θα αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας, δημιουργώντας ένα πλαίσιο Zero-Trust με πλήρη συνδεσιμότητα πλέγματος μεταξύ χρηστών, υποκαταστημάτων και εφαρμογών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις