Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cisco: Αποκτά τη Splunk σε mega deal ύψους 28 δισ. δολαρίων

Η  Cisco με αυτή την συμφωνία ενισχύει την δραστηριοποίησή της στον τομέα του software και μάλιστα σε μια εποχή που η αυξανόμενη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να την βοηθήσει να προχωρήσει στον μετασχηματισμό της και να επωφεληθεί από αυτή.

Η Cisco, ο αμερικανικός κολοσσός, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε εξαγορά μαμούθ της Splunk, για 28 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Cisco με αυτή την συμφωνία ενισχύει την δραστηριοποίησή της στον τομέα του software και μάλιστα σε μια εποχή που η αυξανόμενη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να την βοηθήσει να προχωρήσει στον μετασχηματισμό της και να επωφεληθεί από αυτή.
Με τη Splunk, αποκτά μια πλατφόρμα που ταιριάζει απόλυτα σε επιχείρηση ασφαλείας για να βοηθήσει τους πελάτες να κατανοήσουν καλύτερα τις απειλές, ενώ παράλληλα βοηθά στην ανάλυση πολλών δεδομένων καταγραφής για την επίλυση άλλων προβλημάτων, όπως η κατανόηση των αποτυχιών του συστήματος ή η αντιμετώπιση ζητημάτων σε ένα ευρύ φάσμα εταιρικών συστημάτων.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Cisco πληρώνει ένα premium ύψους 157 δολαρίων ανά μετοχή. Η πιο πρόσφατη κεφαλαιοποίηση της εταιρείας βρίσκεται λίγο πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σε μια χαλαρή χρονιά για M&A, αυτή η συμφωνία ξεχωρίζει ως η μεγαλύτερη συμφωνία επιχειρηματικού λογισμικού της χρονιάς, υπερδιπλασιάζοντας την Silver Lake Partners που πήρε την Qualtrics για 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο.
Και τα δύο διοικητικά συμβούλια των εταιρειών έχουν ήδη εγκρίνει τη συμφωνία, αλλά θα πρέπει να περάσει από ρυθμιστική έγκριση, κάτι που δεν είναι δεδομένο, λαμβάνοντας υπόψη τον έντονο έλεγχο που αντιμετωπίζουν αυτού του είδους οι συμφωνίες σε όλο τον κόσμο. Οι εταιρείες πιστεύουν ότι αν όλα πάνε καλά, η συμφωνία θα κλείσει κάποια στιγμή το τρίτο τρίμηνο του επόμενου έτους.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις