Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Electrify Video Partners: Συγκέντρωσε 85 εκατ. δολάρια από την Capital D  για επενδύσεις στο YouTube

Η Capital D κατέχει επίσης μειοψηφικό μερίδιο στην Electrify.

Αυτή την εβδομάδα η startup μέσων ενημέρωσης Electrify Video Partners ανακοίνωσε ότι έχει συγκεντρώσει με επιτυχία χρηματοδότηση 85 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Capital D.

Η Electrify Video Partners ιδρύθηκε το 2021 και είναι μια startup μέσων ενημέρωσης που ειδικεύεται στην επένδυση και απόκτηση περιεχομένου YouTube. Επενδύει για να βοηθήσει τους παρόχους περιεχομένου να κλιμακώσουν το περιεχόμενό τους σε άλλες πλατφόρμες και συμβάλλει στη δημιουργία εσόδων από υπάρχον περιεχόμενο, αναπτύσσοντας παράλληλα νέα συστήματα εσόδων.

Από την ίδρυσή της το 2021, η Electrify έχει επενδύσει σε 5 κανάλια άνω των 30 εκατομμυρίων συνδρομητών με πάνω από 10 δισεκατομμύρια προβολές, σε πολλά διαφορετικά είδη, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών καναλιών YouTube, Veritasium και Astrum και του καναλιού δημιουργίας Lego SpitBri.

Σύμφωνα με τον συν-διευθύνοντα σύμβουλο Ian Shepherd, η νέα εισφορά κεφαλαίου θα διατεθεί για περαιτέρω επενδύσεις και εξαγορές καναλιών.

Αν σκεφτεί κανείς ότι η αμερικανική μάρκα Spotter έχει συγκεντρώσει 230.6 εκατομμύρια δολάρια από την ίδρυσή της το 2019 και η εταιρεία ψυχαγωγίας Moonbug, η οποία βοηθά τα παιδικά προγράμματα στο YouTube να επεκταθούν σε άλλα κανάλια, έχει συγκεντρώσει 265 εκατομμύρια δολάρια, γίνεται προφανές ότι η εποχή των επενδύσεων σε περιεχόμενο συνδρομητών πρόκειται μόνο να αυξηθεί.

Η Capital D είναι η πρώτη θεσμική επένδυση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Απέκτησε επίσης ένα σημαντικό μειοψηφικό μερίδιο στην Electrify. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την εταιρεία για να αποκτήσει περισσότερα κανάλια και να επεκτείνει την επιχείρηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις