Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Coinbase: Εξασφάλισε άδεια για ψηφιακές πληρωμές στη Σιγκαπούρη

Η άδεια χορηγήθηκε από τη Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης (MAS) και θα επιτρέψει στο μεγαλύτερο αμερικανικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων να προσφέρει υπηρεσίες ψηφιακών πληρωμών σε ιδιώτες και ιδρύματα στη χώρα

Το Παράρτημα της Σιγκαπούρης του αμερικανικού ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Coinbase ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έλαβε άδεια ίδρυσης σημαντικού ιδρύματος πληρωμών (MPI) από την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Η άδεια, η οποία χορηγήθηκε από τη Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης (MAS), θα επιτρέψει στο μεγαλύτερο αμερικανικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων να προσφέρει υπηρεσίες ψηφιακών πληρωμών σε ιδιώτες και ιδρύματα στη Σιγκαπούρη.

Σημειώνεται ότι από τις 16 Οκτωβρίου, η Chase UK, η οποία  ανήκει στον αμερικανικό τραπεζικό κολοσσό JPMorgan, απαγόρευσε στους πελάτες της να χρησιμοποιούν χρεωστικές κάρτες και τραπεζικά εμβάσματα για συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα και αγορά κρυπτονομισμάτων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του διευθύνοντος συμβούλου της Coinbase.

Σε ανακοίνωσή της, η Chase UK συνέδεσε την απόφασή της με τον αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων εξαπάτησης των επενδυτών στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Ο Brian Armstrong, ο CEO της Coinbase, κάλεσε τους κατόχους κρυπτονομισμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο να κλείσουν τους λογαριασμούς τους στην Chase UK μετά τη σχεδιαζόμενη απαγόρευση συναλλαγών κρυπτονομισμάτων. Σε μήνυμά του στο X (πρώην Twitter), έκανε λόγο για «εντελώς ανάρμοστη συμπεριφορά».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η κίνηση της Chase UK δεν συνάδει με τους στόχους της πολιτικής του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ για τα κρυπτονομίσματα.

Τόσο ο Σούνακ, όσο και ο Άντριου Γκρίφιθ, ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον χρηματοπιστωτικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου, προσπαθούν να μετατρέψουν τη χώρα σε ευρωπαϊκό κόμβο κρυπτονομισμάτων, προσφέροντας μεγάλα κίνητρα στα μεγάλα ανταλλακτήρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις