Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Meta: Ετοιμάζει χρέωση συνδρομής για απαλλαγμένες από διαφημίσεις υπηρεσίες στην Ευρώπη

Επί του παρόντος, η επικρατέστερη πρόταση είναι για μηνιαία συνδρομή ύψους 10 ευρώ, αν και στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορα τιμολογιακά σχήματα.

Η Meta Platforms φαίνεται πως έχει στα σκαριά σχέδια για χρέωση συνδρομής των ευρωπαίων χρηστών για απαλλαγμένες από διαφημίσεις υπηρεσίες στο Instagram και στο Facebook, σύμφωνα με πηγή.

Επί του παρόντος, η επικρατέστερη πρόταση είναι για μηνιαία συνδρομή ύψους 10 ευρώ, αν και στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορα τιμολογιακά σχήματα.

Η πρόταση αποτελεί προσπάθεια της Meta να παρακάμψει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απειλούν να περιορίσουν την δυνατότητά της να εξατομικεύει διαφημίσεις για τους χρήστες χωρίς την συγκατάθεσή τους πλήττοντας την βασική πηγή εσόδων της.

Η προσφορά επιλογής ανάμεσα σε ένα σχήμα δωρεάν υποστηριζόμενο από διαφημίσεις και σε ένα σχήμα συνδρομής απαλλαγμένο από διαφημίσεις μπορεί να στρέψει τους χρήστες προς το δεύτερο, βοηθώντας την Meta να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς χωρίς να πληγεί η αγορά διαφήμισης από την οποία αντλεί έσοδα.

Το νέο σχέδιο της Meta είναι ακριβότερο από την συνδρομή στο δίκτυο Netflix που χρεώνει 7,99 ευρώ για το βασικό του πακέτο. Στις κινητές συσκευές, η τιμή του ατομικού λογαριασμού θα φτάσει στα 13 ευρώ περίπου, διότι η Meta θα συνυπολογίσει τις προμήθειες που χρεώνουν τα app stores της Apple και της Google, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Τον Φεβρουάριο, πρόστιμο ύψους 390 εκατομμυρίων ευρώ επιβλήθηκε στην Meta από τον Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων της Ιρλανδίας, ενώ της επισημάνθηκε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την αποκαλούμενη «συμβατική» νομική βάση για να στέλνει στους χρήστες διαφημίσεις με βάση την διαδικτυακή τους δραστηριότητα, πράγμα που πλήττει το επιχειρησιακό μοντέλο της εταιρείας.

Η Meta στην συνέχεια ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ζητά από τους χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση συγκατάθεση πριν επιτρέψει σε επιχειρήσεις να απευθύνουν διαφημίσεις ώστε να ανταποκριθεί στις εν εξελίξει ρυθμιστικές απαιτήσεις στην περιοχή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις