Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για το 2023-2024

Η συμμετοχή στα προγράμματα και στις δράσεις του μουσείου είναι για όλους δωρεάν και οι κρατήσεις γίνονται online στο www.otegroupmuseum.gr.

Μοναδικές διαδραστικές εμπειρίες με την αξιοποίηση της τεχνολογίας έχει προγραμματίσει, από τον Οκτώβριο έως και τον Μάιο, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ. Η νέα σχολική χρονιά 2023-2024 ξεκινά δυναμικά με νέα εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις για σχολεία και οικογένειες.
Στα εκπαιδευτικά προγράμματα 2023-2024, που απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, το Μουσείο μετατρέπεται, μεταξύ άλλων, σε θέατρο, ακαδηµία τέχνης, Stem εργαστήρι Ρομποτικής, Εργαστήρι Πηλού, Ψηφιδογραφίας & Πλεξίματος, Game Show και Storytelling Workshop. Επίσης, συνεχίζονται για 3η χρονιά τα online εικαστικά εργαστήρια για δημοτικά σχολεία της ελληνικής περιφέρειας και της ομογένειας, με το νέο, ειδικά σχεδιασμένο εργαστήρι «Τηλεγράφημα από το Μουσείο».
Τη φετινή χρονιά, οι επισκέπτες του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τους πλήρως ανακαινισμένους χώρους του 2ου ορόφου, όπου εκτίθενται νέες θεματικές ενότητες, όπως η χειροκίνητη και αυτόματη τηλεφωνία, τα αναλογικά και ψηφιακά τηλεφωνικά κέντρα, το ίντερνετ και το gaming.
Tα εκπαιδευτικά προγράμματα 2023 – 2024, που σχεδιάζονται με την υποστήριξη εξειδικευμένων μουσειοπαιδαγωγών, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:
STEM προγράμματα για σχολικές ομάδες και οικογένειες: «Happy Runner», «Κινούμενοι ανεμόμυλοι» & «Τα πάνελ περιστρέφονται».
Θεατρική Παράσταση: «Για περισσότερο γέλιο, αναμείνατε στο ακουστικό σας!»
Storytelling Εργαστήρι: «Γίνε ο Αγγελιοφόρος της Θεάς».
Safer Internet»: Ενημερωτική δράση για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο για μαθητές όλων των τάξεων.
Μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις για οικογένειες: «Το Μουσείο ένα εργαστήρι ψηφιδογραφίας», «Το Μουσείο ένα εργαστήρι πηλού», «Πλέξε το καντράν!», «Το πολυφορεµένο σου Τ-shirt έχει ζωή ακόµα», «Το Μουσείο ένα εργαστήρι Γλυπτικής».
Παγκόσµια Ηµέρα Τηλεπικοινωνιών (17 Μαΐου) & Διεθνής Ηµέρα Μουσείων (18 Μαΐου) ειδικά σχεδιασμένες δράσεις για όλες τις ηλικίες

Η συμμετοχή στα προγράμματα και στις δράσεις του μουσείου είναι για όλους δωρεάν και οι κρατήσεις γίνονται online στο www.otegroupmuseum.gr.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις