Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

IronNet: Κλείνει και απολύει το προσωπικό της

Η IronNet παρείχε σε εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες τεχνολογίες που στοχεύουν στην προστασία από απειλές στον κυβερνοχώρο.

Η IronNet, μια πολλά υποσχόμενη startup στον κυβερνοχώρο που ιδρύθηκε από έναν πρώην διευθυντή της NSA και χρηματοδοτήθηκε από επενδυτές στον κυβερνοχώρο και την άμυνα, έκλεισε και απέλυσε το υπόλοιπο προσωπικό της μετά την κατάρρευσή της.

Η IronNet με έδρα τη Βιρτζίνια ιδρύθηκε το 2014 από τον απόστρατο στρατηγό τεσσάρων αστέρων Keith Alexander, λίγο μετά την αποχώρησή του από τη θέση του πρώην διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης διαρροής (εκείνη την εποχή) κυβερνητικών μυστικών από τον πρώην εργολάβο Edward Snowden. Η IronNet παρείχε σε εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες τεχνολογίες που στοχεύουν στην προστασία από απειλές στον κυβερνοχώρο και στη χρήση μεγάλων συνόλων δεδομένων και αναλύσεων για την αυτοματοποίηση της ευφυΐας απειλών.

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία συγκέντρωσε περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς Β ύψους 78 εκατομμυρίων δολαρίων το 2018 με επικεφαλής την C5 Capital, με τη συμμετοχή της ForgePoint Capital και της Kleiner Perkins. Η IronNet έλαβε επίσης 5,6 εκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακά δάνεια που χορηγήθηκαν σε μικρές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Ωστόσο, η εταιρεία απέτυχε να συνεχίσει τις δραστηριότητές της  μετά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο τον Αύγουστο του 2021 και η τιμή της μετοχής της συνέχισε να μειώνεται μετά από μια αρχική άνοδο. Μέχρι το επόμενο έτος, η IronNet είχε λιγότερους από 100 εταιρικούς πελάτες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις