Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

JP Morgan: «Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη θα δουλεύουμε μόνο 3,5 μέρες την εβδομάδα»

«Χάρη στην τεχνολογία, τα παιδιά σας θα ζήσουν 100 χρόνια και δεν θα πάθουν καρκίνο», δήλωσε σε συνέντευξή του ο CEO της τράπεζας, Jamie Dimon

Ένα πολύ καλύτερο μέλλον για τους εργαζομένους, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, προβλέπει ο CEO της JP Morgan, Jamie Dimon. «Χάρη στην τεχνολογία, τα παιδιά σας θα ζήσουν 100 χρόνια και δεν θα πάθουν καρκίνο», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή ο Dimon σε συνέντευξή του, ενώ τόνισε ότι «θα δουλεύουν τρεισήμισι μέρες κυριολεκτικά την εβδομάδα».

Ο Dimon δήλωσε ακόμη ότι η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται ήδη από χιλιάδες υπαλλήλους της τράπεζάς του και είναι πιθανό να βελτιώσει δραματικά την ποιότητα ζωής τους, ακόμη και αν κάποιες θέσεις εργασίας καταργηθούν.

Ο  CEO της JP Morgan χαρακτήρισε την τεχνητή νοημοσύνη «κρίσιμης σημασίας για τη μελλοντική επιτυχία της εταιρείας του» και σημείωσε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει την εταιρεία να αναπτύξει νέα προϊόντα, να βελτιώσει τις σχέσεις με τους πελάτες, να αυξήσει την παραγωγικότητα και να διαχειριστεί τους κινδύνους.

Μάλιστα, σε επιστολή του προς τους μετόχους φέτος, ο Dimon αφιέρωσε μια ολόκληρη ενότητα στην τεχνητή νοημοσύνη, χαρακτηρίζοντας τις προσπάθειες της JP Morgan να σχεδιάσει περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας «απολύτως απαραίτητες».

Τέλος, ο Jamie Dimon εξήγησε ότι παρά τα θετικά που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη, η τεχνολογία ενέχει κινδύνους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις