Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Microsoft – Amazon: Στο μικροσκόπιο οι πρακτικές τους στο cloud computing

Η Ofcom αναμένεται να πιέσει για μια αντιμονοπωλιακή έρευνα σχετικά με την κυριαρχία της Amazon και της Microsoft στην αγορά cloud computing του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή Ofcom ζήτησε την Πέμπτη από την αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή της χώρας να διερευνήσει τους αμερικανικούς τεχνολογικούς γίγαντες Microsoft και Amazon.

Το Reuters ανέφερε την Τρίτη ότι η Ofcom αναμένεται να πιέσει για μια αντιμονοπωλιακή έρευνα σχετικά με την κυριαρχία της Amazon και της Microsoft στην αγορά cloud computing του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Ofcom, η οποία άρχισε να εξετάζει τις υπηρεσίες cloud πέρυσι, είχε δηλώσει τον Απρίλιο ότι ανησυχούσε ιδιαίτερα για τις πρακτικές της Amazon Web Services (AWS) και της Microsoft λόγω της θέσης τους στην αγορά και σχεδίαζε να ζητήσει από τη ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού να διερευνήσει το θέμα.

Οι επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσαν στην Ofcom ότι ανησυχούν ότι είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν ή να συνδυάσουν τον πάροχο cloud, χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν ο ανταγωνισμός λειτουργεί σωστά, είπε ο Fergal Farragher, διευθυντής της Ofcom.

Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι η μελέτη της διαπίστωσε ότι η Amazon Web Services (AWS) και η Microsoft είχαν συνδυασμένο μερίδιο αγοράς της προσφοράς από τα έσοδα στην αγορά υπηρεσιών υποδομής δημόσιου cloud του Ηνωμένου Βασιλείου από 70% έως 80% το 2022. Η Google ήταν ο πλησιέστερος ανταγωνιστής τους με μερίδιο 5-10%, πρόσθεσε η Ofcom.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις