Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tesla: Ρίχνει ξανά τις τιμές στις ΗΠΑ για να τονώσει τη ζήτηση

Η εταιρεία έχει προβεί σε πολλές ενέργειες για να ενισχύσει τις πωλήσεις, με τις μειώσεις των τιμών να έχουν φτάσει το 34%, στην περίπτωση του Model X

Η Tesla μείωσε ξανά τις τιμές για τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα της στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, λίγες μέρες μετά την κάμψη που σημειώθηκε στις παραδόσεις των οχημάτων, κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Ειδικότερα, η τιμή του sedan Model 3 μειώθηκε από 40.240 δολάρια σε 38.990 δολάρια. Το long range μοντέλο 3 μειώθηκε από 45.990 σε 47.240 δολάρια, ενώ το μοντέλο performance μειώθηκε από 50.990 σε 53.240. Το σπορ Model Y αυτοκίνητο, με περικοπές τιμών, πήγε από 52.490 δολάρια σε 54.490 δολάρια.

Η αυτοκινητοβιομηχανία απέστειλε 435.059 οχήματα το προηγούμενο τρίμηνο, περίπου 20.000 λιγότερα από το αναμενόμενο. Για να επιτευχθεί ο φετινός στόχος των 1,8 εκατομμυρίων οχημάτων, θα χρειαστεί να παραδώσει περισσότερα από 475.000 οχήματα αυτό το τρίμηνο.

Αξίξει να σημειωθεί ότι η Tesla έχει κάνει πολλές ενέργειες φέτος για να ενισχύσει τις πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των περικοπών στις τιμές που έχουν σχεδιαστεί, για να τονώσουν τη ζήτηση, εν μέσω αυξανόμενων επιτοκίων και πληθωρισμού με τις μειώσεις των τιμών να έχουν φτάσει το 34%, στην περίπτωση του Model X.

Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν διαχωρίζει τις πωλήσεις ανά περιοχή, οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι οι μεγαλύτερες αγορές, με τα αυτοκίνητα Model 3 και Model Y να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος αυτών των πωλήσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις