Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Thales: Εξαγορά της Tesserent και ενίσχυση στον τομέα της κυβερνοασφάλειας

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Tesserent και τη συμφωνία της Thales για την εξαγορά της Imperva, μιας κορυφαίας εταιρείας κυβερνοασφάλειας δεδομένων και εφαρμογών με έδρα τις ΗΠΑ, που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2023, η Thales εξελίσσει περαιτέρω τις δραστηριότητές της στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, με περισσότερα από 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα από την κυβερνοασφάλεια να προβλέπονται για το 2024.

Η Thales οριστικοποίησε την εξαγορά της Tesserent, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες κυβερνοασφάλειας στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, έπειτα από την έγκριση των μετόχων της Tesserent για την εφαρμογή του δεσμευτικού σχεδίου και των λοιπών απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων. Εκτός από μια σημαντική νίκη κυριαρχίας της Αυστραλίας για τις δυνατότητες της στον κυβερνοχώρο, η εξαγορά αυτή αντικατοπτρίζει επίσης την τεράστια διεθνή επέκταση της παρουσίας της Thales στη κυβερνοασφάλεια, ενός από τους πιο δυναμικούς τομείς ανάπτυξης.

Η Thales ανακοίνωσε την πρόταση εξαγοράς της Tesserent, φέτος τον Ιούνιο. Με κύκλο εργασιών 185 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 110 εκατ. ευρώ) το 2022 και ~ 500 υπαλλήλους σε 9 γραφεία, η Tesserent αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της κυβερνοασφάλειας στην Αυστραλία, παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα λύσεων και υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας σε μεσαίου και μεγάλου μεγέθους οργανισμούς.

Ο συνδυασμός της Thales και της Tesserent στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία θα ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητες στην κυβερνοασφάλεια για ορισμένα από τα πλέον ευαίσθητα αμυντικά προγράμματα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας καθώς και των φορέων των σημαντικών υποδομών, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην παγκόσμια ενίσχυση της Thales στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Ο Jeff Connolly, Διευθύνων Σύμβουλος της Thales Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε: «Παρατηρώντας τον όγκο εργασιών να αυξάνεται σημαντικά στον τομέα της κυβερνοασφάλειας στην Αυστραλίαι είναι λογικό ως πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων να ενισχύσουμε τις δυνατότητές μας στην κυβερνοασφάλεια.» O κ. Connolly πρόσθεσε: «Ο συνδυασμός της Thales και της Tesserent δημιουργεί έναν κυρίαρχο πάροχο κυβερνοασφάλειας, διότι ενώνει την Thales που αποτελεί αξιόπιστο εταίρο της κυβέρνησης με της εξαιρετικές δυνατότητες της Tesserent στον κυβερνοχώρο, ιδίως στους τομείς της άμυνας, της ασφάλειας και των σημαντικών υποδομών. Θα είμαστε στην πλέον κατάλληλη θέση ώστε να συνδράμουμε την κυβέρνηση της Αυστραλίας να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο της να γίνει μία από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κυβερνοχώρο μέχρι το 2030».

Ο Pierre-Yves Jolivet, Αντιπρόεδρος, Cyber Defense Solutions, της Thales, είπε: «Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της Thales σε μία από τις κύριες δραστηριότητές της – την κυβερνοασφάλεια – ο Όμιλος εδραιώνει περαιτέρω την τεχνογνωσία του στις παρεχόμενες υπηρεσίες σε τοπικό επίπεδο μέσω της εξαγοράς της Tesserent, προωθώντας παράλληλα την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και κοινών λύσεων που θα ωφελήσουν όλες τις κυβερνοομάδες της Thales, παγκοσμίως. Είμαστε υπερήφανοι που οι λύσεις της Thales στον κυβερνοχώρο, με γνώμονα το συμφέρον της κυριαρχίας των κρατών, συμβάλλουν στην οικοδόμηση ενός πιο ανθεκτικού κόσμου».

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Tesserent και τη συμφωνία της Thales για την εξαγορά της Imperva, μιας κορυφαίας εταιρείας κυβερνοασφάλειας δεδομένων και εφαρμογών με έδρα τις ΗΠΑ, που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2023, η Thales εξελίσσει περαιτέρω τις δραστηριότητές της στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, με περισσότερα από 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα από την κυβερνοασφάλεια να προβλέπονται για το 2024.

Οι λύσεις της Thales επικεντρώνεται σε τρεις κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας:

Ολοκληρωμένα προϊόντα ασφάλειας σχετικά με την παροχή ευρύτερων λύσεων προστασίας & αδειοδότησης cloud με τους ακόλουθους τομείς προϊόντων:

-Ταυτότητα
-Ασφάλεια δεδομένων
-Ασφάλεια εφαρμογών

-Προϊόντα προστασίας κυριαρχίας, συμπεριλαμβανομένων κρυπτογραφικών συσκευών και αισθητήρων για την προστασία των κυβερνητικών και θεσμικών πληροφοριακών συστημάτων μείζονος σημασίας.

-Ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας γύρω από τις λύσεις Cybels, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης απειλών και κινδύνων, της εκπαίδευσης και προσομοίωσης, της ανίχνευσης, απόκρισης και ενσωμάτωσης προγραμμάτων. H Tesserent αποτελεί μέρος αυτής της δραστηριότητας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις