Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

WM Motors: Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης

Πριν από λίγα χρόνια, η WM Motor θεωρήθηκε ως μία από τις πιο ελπιδοφόρες κινεζικές νεοσύστατες επιχειρήσεις EV, θέτοντας ρεκόρ παράδοσης και εξετάζοντας μια εισαγωγή στο διοικητικό συμβούλιο Star της Σαγκάης.

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία WM Motors Ltd. υπέβαλε αίτηση πτώχευσης. Η κίνηση έρχεται μόλις ένα μήνα αφότου η εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ Apollo Future Mobility Group Ltd. αποχώρησε από τη συμφωνία εξαγοράς της WM Motor για 2,02 δισεκατομμύρια δολάρια, επικαλούμενη την αβεβαιότητα της χρηματοπιστωτικής αγοράς και την άνιση οικονομική ανάκαμψη της Κίνας από την πανδημία.
Ο αγώνας της startup αντικατοπτρίζει τον κύκλο άνθησης και κατάρρευσης που παρατηρείται μεταξύ των μικρότερων παικτών EV που αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους εν μέσω ανταγωνισμού, με εταιρείες όπως η BYD Co. και η Geely Automotive Holdings Ltd. να αναδύονται ως οι κυρίαρχες μάρκες αυτοκινήτων στην Κίνα.
Η WM Motors, η οποία ιδρύθηκε από τον Freeman Shen, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Zhejiang Geely Holding Group Co., πούλησε μόλις 35.647 ηλεκτρικά οχήματα το 2021 και μόνο περίπου 34.700 πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Τεχνολογίας και Έρευνας Αυτοκινήτων της Κίνας. Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους, κατάφερε να πουλήσει 1.387 αυτοκίνητα.
Πριν από λίγα χρόνια, η WM Motor θεωρήθηκε ως μία από τις πιο ελπιδοφόρες κινεζικές νεοσύστατες επιχειρήσεις EV, θέτοντας ρεκόρ παράδοσης και εξετάζοντας μια εισαγωγή στο διοικητικό συμβούλιο Star της Σαγκάης. Οι πρώτοι υποστηρικτές περιελάμβαναν τους τεχνολογικούς γίγαντες Baidu Inc. και Tencent Holdings Ltd., και κάποια στιγμή είχε προγραμματίσει να ενσωματώσει την ικανότητα αυτόνομης οδήγησης της Baidu στα οχήματά της. 
Η εταιρεία είχε προγραμματίσει να κυκλοφορήσει το τελευταίο της μοντέλο M7 το 2023, πράγμα που θα σήμαινε ότι η WM είχε πέντε μοντέλα στην αγορά, αλλά αυτό δεν έγινε. Η εταιρεία αναγκάστηκε επίσης να απολύσει υπαλλήλους, να αναστείλει τις εργοστασιακές παραγωγές και να μειώσει τις υπηρεσίες μετά την πώληση.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις