Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΔΕΗ: Μπαίνει στο παιχνίδι για την εξαγορά της Κωτσόβολος – Έχει καταθέσει πρόταση στην Currys

Η εταιρεία είναι μεταξύ των παικτών της αγοράς που ενδιαφέρονται για την εξαγορά της μεγάλης αλυσίδας ηλεκτρικών συσκευών, στην οποία έχει βάλει πωλητήριο η βρετανική Currys.

Η ΔΕΗ, με σημερινή της ανακοίνωση, επιβεβαιώνει επισήμως για πρώτη φορά ότι συμμετέχει στη διαδικασία πώλησης της «Κωτσόβολος». Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει ότι η διαδικασία βρίσκεται στη φάση της κατάθεσης προσφορών, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού.

Η εταιρεία είναι μεταξύ των παικτών της αγοράς που ενδιαφέρονται για την εξαγορά της μεγάλης αλυσίδας ηλεκτρικών συσκευών, στην οποία έχει βάλει πωλητήριο η βρετανική Currys.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

«Η ΔΕΗ Α.Ε., σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα περί κατάθεσης προσφοράς από τη ΔΕΗ για την εξαγορά της “Κωτσόβολος”, ανακοινώνει ότι συμμετέχει στη διαδικασία πώλησης της εν λόγω εταιρείας, η οποία βρίσκεται στη φάση της κατάθεσης προσφορών, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού.

Η ΔΕΗ θα ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα σε περίπτωση που εισέλθει σε δεσμευτική συμφωνία για την εν λόγω συναλλαγή».

Η επιβεβαιωτική ανακοίνωση της Currys για τις μη δεσμευτικές προσφορές

Σε ανακοίνωσή της η Currys επιβεβαιώνει τις μη δεσμευτικές προσφορές, σημειώνοντας ωστόσο ότι στο συγκεκριμένο στάδιο βρίσκονται ακόμα σε φάση αξιολόγησης και δεν υπάρχει βεβαιότητα ως προς την έκβαση της επανεξέτασης.

«Η Currys ανακοίνωσε στις 16 Ιουνίου 2023 ότι ξεκινά στρατηγική επανεξέταση για την αξιολόγηση όλων των επιλογών σε σχέση με την κορυφαία επιχείρηση της στην αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου, την Κωτσόβολος.

Σε συνέχεια των εικασιών στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και των επακόλουθων ανακοινώσεων από δημόσιες εταιρείες, η Currys επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική επανεξέταση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών δυνητικών αγοραστών της Κωτσόβολος, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν υποβάλει μη δεσμευτικές προσφορές τις οποίες το Διοικητικό Συμβούλιο και οι σύμβουλοί του αξιολογούν επί του παρόντος.

Η στρατηγική επανεξέταση παραμένει σε εξέλιξη και η Currys θα παράσχει περαιτέρω ενημέρωση όταν κριθεί σκόπιμο. Σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να υπάρξει βεβαιότητα ως προς την έκβαση της επανεξέτασης».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις