Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το The Venture Impact Awards

Το πρόγραμμα υποστηρίζει τις εταιρείες που θα συμμετάσχουν και θα εργαστούν για να βελτιώσουν την ευημερία στη χώρα, μετρώντας την επεκτασιμότητα, την επιρροή και τη βιωσιμότητα.

Ανοιχτές παραμένουν οι αιτήσεις συμμετοχής για το The Venture Impact Awards, το νεότερο πρόγραμμα της Hellenic Initiative που υποστηρίζει τις ελληνικές Startups. Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους εταιρείες, κοινωνικές επιχειρήσεις, ΜΚΟ, συνεταιρισμοί και άλλοι οργανισμοί από τον κερδοσκοπικό και μη κόσμο. Ωστόσο, δε γίνονται δεκτές αιτήσεις στο στάδιο της ιδέας, της σύλληψης ή αν έχουν συγκεντρώσει χρηματοδότηση άνω των 2 εκατ. δολαρίων από διάφορους πόρους, δημόσιους ή ιδιωτικούς. 

Ένα χρηματικό έπαθλο ύψους 250.000 δολαρίων για το 2021 θα δοθεί σε όλες τις νικήτριες ομάδες. Το ελάχιστο ποσό διάκρισης κυμαίνεται στα 10.000 δολάρια με μέγιστο αυτό των 150.000 δολαρίων ανά νικητή. Πολλά έργα έχουν υποστηριχθεί με ανάλογα ποσά τα προηγούμενα χρόνια.  

Το VIA προωθεί γενικά επενδύσεις σε πρώιμο στάδιο, σχεδιασμένες να ενισχύουν την οικονομική αποδοτικότητα των εταιρειών, έχοντας παράλληλα μετρήσιμο κοινωνικό αντίκτυποΣυγκεκριμένα, τα βραβευμένα έργα θα πρέπει να αναδεικνύουν τον ανθρώπινο, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο, με στόχο τη συνεργασία μεταξύ των διαφόρων ενδιαφερόμενων φορέων και την καινοτομία.  

Συνεπώς, οι φορείς που θα διακριθούν θα πρέπει είναι σε θέση να βελτιώσουν την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ευημερία των κοινοτήτων στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα θα επιβραβεύσει κάθε έργο για καλό σκοπό που θα διενεργήσουν οι εγχώριοι κερδοσκοπικοί και μη οργανισμοί, παρέχοντας οικονομική και υλική υποστήριξη στις νεοσύστατες εταιρείες που θα αξιολογηθούν από μια ομάδα, η οποία θα αναζητήσει με τη σειρά της τα κεφάλαια για να επεκταθεί η επιχείρηση και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας 

Οι νικητές των βραβείων θα επιλεγούν όχι μόνο με βάση την ικανότητα τους να παράγουν οικονομικές αποδόσεις, αλλά και σύμφωνα με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν και επιλύουν μια σειρά από κρίσιμα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα. 

Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις