Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Orus: “Σήκωσε” 11 εκατ. ευρώ

Η startup προσφέρει ασφαλιστικά προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η γαλλική startup Orus συγκέντρωσε 11 εκατομμύρια ευρώ σε γύρο χρηματοδότησης Series A. Η startup προσφέρει ασφαλιστικά προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η Notion Capital και η VR Ventures/Redstone ηγήθηκαν του νέου γύρου χρηματοδότησης.  ολοκληρώνουν επίσης τον γύρο.
Η Orus ξεκίνησε αρχικά με ένα ασφαλιστικό προϊόν για ιδιοκτήτες εστιατορίων. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η εταιρεία πρόσθεσε πολλά προϊόντα και επέκτεινε την κάλυψή της σε περισσότερες βιομηχανίες.
Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία προσφέρει γενική ευθύνη, πολιτική ιδιοκτητών επιχειρήσεων, αποζημίωση εργαζομένων, ασφάλιση υγείας και σύντομα δεκαετή ασφάλιση. Ο κοινός παρονομαστής είναι η εστίαση στην ασφάλιση επιχειρήσεων, και ιδίως στις μικρές εταιρείες.
Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες μικρές εταιρείες στην Ευρώπη που πρέπει να λάβουν κάποια μορφή ασφάλισης προτού μπορέσουν να αρχίσουν να εισπράττουν χρήματα από τους πελάτες τους. Οι μεγάλες εταιρείες έχουν συνήθως πολλές επιλογές όταν πρόκειται για ασφαλιστικά προϊόντα.
Αλλά οι μικρές εταιρείες που μόλις ξεκινούν πιθανότατα αναζητούν ένα φθηνό, έτοιμο ασφαλιστικό προϊόν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εταιρείες όπως η Orus απευθύνονται σε αυτήν την αγορά.
Η Orus έχει σήμερα 5.000 πελάτες. Με την προσθήκη νέων προϊόντων, μπορεί να λειτουργήσει ως one stop shop για όλες τις ασφαλιστικές ανάγκες.
Η μετατροπή της Orus σε μια επιτυχημένη startup είναι τόσο ζήτημα προϊόντος όσο και ζήτημα διανομής. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 25 άτομα που εργάζονται για την Orus και η εταιρεία σχεδιάζει να διπλασιάσει το εργατικό δυναμικό της το επόμενο έτος.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις