Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

GrowCrete: Νέος incubator για πράσινες επιχειρηματικές ιδέες έρχεται στην Κρήτη

Το GrowCrete ξεκινάει τον ερχόμενο Νοέμβριο και έχει διάρκεια 3 μήνες.

Το Bizrupt σε συνεργασία με το Impact Hub Athens και το The People’s Trust ξεκινούν μία νέα θερμοκοιτίδα (incubator) για πράσινες επιχειρηματικές λύσεις στην Κρήτη, το GrowCrete, έχοντας την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Επιμελητηρίου Χανίων και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

H θερμοκοιτίδα εντάσσεται στο πρόγραμμα Ενίσχυσης της Κοινωνικής Καινοτομίας στην ελληνική περιφέρεια που έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας κοινότητας θερμοκοιτίδων κοινωνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Συμμετέχουν φορείς από όλη την Ελλάδα που θα διεξάγουν προγράμματα επιχειρηματικής ενδυνάμωσης στις περιοχές των Βόρεια/Νότια Πίνδος, Ζαγοροχώρια-Ιωάννινα, Κρήτη, Καρδίτσα, Φλώρινα, Αλεξανδρούπολη, Κυκλάδες, Καλαμάτα, και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Μεσσηνίας. Υλοποιείται από το Impact Hub Athens με την υποστήριξη του Ιδρύματος Google.org.

Με στόχο την ενίσχυση της πράσινης βιώσιμης επιχειρηματικότητας στην ελληνική περιφέρεια, ο incubator GrowCrete απευθύνεται σε ομάδες ή/και άτομα που κατοικούν σε περιοχές της Κρήτης με πληθυσμό κάτω των 100.000 κατοίκων ή σε όσα άτομα κατοικούν σε κάποιο άλλο μέρος αλλά θέλουν να επιστρέψουν/μετακινηθούν σε κάποια μικρή περιοχή της Κρήτης και να επιχειρήσουν εκεί. Στον incubator θα μπορούν να συμμετέχουν νέες επιχειρηματικές ιδέες ή νεοσύστατες επιχειρήσεις, καθώς και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών, που αναπτύσσουν πράσινες και βιώσιμες λύσεις, από όλες τις πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά της Κρήτης, εκτός της πόλης του Ηρακλείου.

Το GrowCrete ξεκινάει τον ερχόμενο Νοέμβριο και έχει διάρκεια 3 μήνες. Θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

● βραβεία συνολικής αξίας 6.000€ (3.000€ – 1ος νικητής, 2.000€ – 2ος νικητής, 1.000€ – 3ος νικητής), τα οποία είναι δωρεά του The People’s Trust,
● masterclasses επιχειρηματικότητας,
● masterclasses βιώσιμης ανάπτυξης,
● διασύνδεση με υφιστάμενους επιχειρηματίες,
● εξατομικευμένη και συνεχόμενη υποστήριξη, και
● πρόσβαση σε άλλες ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Οι αιτήσεις για τον incubator θα είναι ανοιχτές μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου. Αν σε ενδιαφέρει ο incubator GrowCrete, κάνε αίτηση (https://bit.ly/GrowCrete) σήμερα!

Τι εννοούμε με τον όρο “πράσινη επιχειρηματικότητα”;

Με τον όρο πράσινη επιχειρηματικότητα αναφερόμαστε στην επιχειρηματικότητα εκείνη που σκοπό έχει τη διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, την διαδικασία εκπλήρωσης και κάλυψης των ανθρωπίνων αναγκών. Είναι δηλαδή η επιχειρηματικότητα που στοχεύει στη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας και την ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις