Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι κυψέλες καυσίμου της Advent Technologies θα τροφοδοτήσουν σκάφος της Technohull

Τα συστήματα Serene της Advent, τα οποία θα ενσωματωθούν σε ένα σκάφος Technohull, θα χρησιμοποιούν μεθανόλη, η οποία προέρχεται από πράσινο υδρογόνο και δεσμευμένο διοξείδιο του άνθρακα και ως εκ τούτου παράγουν ηλεκτρική ενέργεια μηδενικών εκπομπών.

Η Advent Technologies, ηγέτης με γνώμονα την καινοτομία στους τομείς της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου και υδρογόνου, και η Technohull, κορυφαίος κατασκευαστής πολυτελών σκαφών υψηλής τεχνολογίας και υψηλών επιδόσεων με έδρα το Λαύριο, ανακοίνωσαν συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη ενός υβριδικού και φιλικού προς το περιβάλλον ηλεκτρικού συστήματος πρόωσης.  Αυτό το σύστημα θα χρησιμοποιεί τις κυψέλες καυσίμου της Advent με μεθανόλη (“Serene”) και μπαταρίες για να παρέχει αξιόπιστη και αποτελεσματική παροχή ηλεκτρικής ενέργειας για ένα ειδικά σχεδιασμένο σκάφος Technohull.

Ο αρχικός στόχος είναι να ενσωματωθούν τα συστήματα Serene της Advent σε ένα σκάφος Technohull για να επιτευχθεί σημαντική εμβέλεια, σε ταχύτητα πλανίσματος και σε συνθήκες ανοικτής θάλασσας. Η συμπαγής μπαταρία που θα ενσωματωθεί ως μέρος του έργου θα είναι σημαντικά μικρότερη από ό, τι θα απαιτούνταν συνήθως για μια παραδοσιακή λύση. Τα συστήματα Serene της Advent θα χρησιμοποιούν μεθανόλη, η οποία προέρχεται από πράσινο υδρογόνο και δεσμευμένο διοξείδιο του άνθρακα και ως εκ τούτου παράγουν ηλεκτρική ενέργεια μηδενικών εκπομπών.

Η λύση SereneU της Advent, μια κυψέλη καυσίμου υδρογόνου 4ης γενιάς με eMethanol που θα χρησιμοποιηθεί, μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να παρέχει ισχύ έως και 250kW.  Τα συστήματα Serene της Advent παράγουν χαμηλό θόρυβο και κραδασμούς, επιτρέποντας έτσι στους επιβάτες να αποφεύγουν την έκθεση στον τυπικό θόρυβο του κινητήρα, τους κραδασμούς και τις οσμές εξάτμισης που σχετίζονται με τα μηχανοκίνητα σκάφη, δημιουργώντας μια πιο άνετη και γαλήνια εμπειρία.

Η eMethanol κερδίζει έδαφος ως πιθανό πράσινο καύσιμο για τη ναυτιλιακή βιομηχανία λόγω της υψηλής ενεργειακής πυκνότητας, της ευκολίας χειρισμού και των χαμηλών εκπομπών.  Καθώς η ναυτιλιακή βιομηχανία προσπαθεί να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα και να συμμορφωθεί με τους όλο και πιο αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς, η μεθανόλη έχει αναδειχθεί ως μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά ορυκτά καύσιμα.

Ο Δρ. Βασίλης Γρηγορίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Advent Technologies, σχολίασε: «Στην Advent, βλέπουμε μεγαλύτερη ζήτηση για τα συστήματα eFuel στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Τα προϊόντα μας μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις εκπομπές και να βοηθήσουν τη βιομηχανία να συμμορφωθεί με αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς, οδηγώντας τελικά τις εκπομπές στο μηδέν.  Πιστεύουμε στον ρόλο της eMethanol ως επιταχυντή για την απαλλαγή της ναυτιλιακής βιομηχανίας από τον άνθρακα και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Technohull σε αυτό το φιλόδοξο έργο ».

Ο κ. Γεράσιμος Πετράτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Technohull δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Advent Technologies σε αυτό το καινοτόμο έργο, το οποίο θα χρησιμοποιήσει τις κυψέλες καυσίμου eMethanol της Advent (“Serene”) για να παρέχει μια πράσινη, αξιόπιστη και αποτελεσματική παροχή ηλεκτρικής ενέργειας για ένα σκάφος Technohull. Σαν πρωτοπόρος εταιρεία, επενδύουμε συνεχώς στην υψηλή τεχνολογία, την καινοτομία,  την έρευνα και ανάπτυξη. Η βιομηχανία μας μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο αγωνίζεται για πιο βιώσιμες λύσεις και η Technohull δεν μπορεί να παραμείνει αδρανής. Η συνεργασία μας με την Advent και η εφαρμογή αυτής της υβριδικής λύσης αναδεικνύει τη δέσμευσή μας για βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές. Η Technohull ήταν πάντα αφοσιωμένη στην αξιοποίηση των τεχνολογιών αιχμής, προκειμένου να οδηγήσει την πρόοδο στη ναυτιλιακή βιομηχανία και πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η συνεργασία θα μας βοηθήσει να κινηθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση ».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις