Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Activision – Microsoft: Πιο κοντά από ποτέ για να κλείσει το deal

Η CMA, η τελική ρυθμιστική αρχή που καθυστέρησε τη συμφωνία λόγω ανησυχιών ότι η εξαγορά θα παρεμπόδιζε τον ανταγωνισμό στην εκκολαπτόμενη αγορά παιχνιδιών cloud, έδωσε τελικά την έγκριση.

Η CMA, η κορυφαία εποπτική αρχή ανταγωνισμού της Βρετανίας έδωσε το πράσινο φως για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η CMA, η τελική ρυθμιστική αρχή που καθυστέρησε τη συμφωνία λόγω ανησυχιών ότι η εξαγορά θα παρεμπόδιζε τον ανταγωνισμό στην εκκολαπτόμενη αγορά παιχνιδιών cloud, έδωσε τελικά την έγκριση.

Η Microsoft πρότεινε για πρώτη φορά την εξαγορά της Activision τον Ιανουάριο του 2022, αλλά έκτοτε αντιμετώπισε ρυθμιστικές προκλήσεις στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως ανησυχούσαν ότι η εξαγορά θα μείωνε τον ανταγωνισμό στην αγορά τυχερών παιχνιδιών, ιδίως γύρω από το cloud gaming.

Τον Ιούλιο, η CMA δήλωσε ότι θα εξετάσει μια αναδιαρθρωμένη εξαγορά από τη Microsoft για να καθησυχάσει τις ανησυχίες της. Η Microsoft προσέφερε μια σειρά παραχωρήσεων, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην εκποίηση των δικαιωμάτων cloud των παιχνιδιών της Activision στον γαλλικό εκδότη παιχνιδιών Ubisoft Entertainment.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις