Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Samsung: Κορυφαίος εργοδότης για 4η συνεχή χρονιά

Η Samsung κατακτά την πρώτη θέση στην ετήσια λίστα του Forbes «Οι καλύτεροι εργοδότες στον κόσμο».

 

Η Samsung Electronics αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά ως «Ο καλύτερος εργοδότης στον κόσμο» από το Forbes. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Samsung λαμβάνει αυτή τη διάκριση, γεγονός που αντικατοπτρίζει την ισχυρή δυναμική της εταιρείας, χάρη στην υποστήριξη και την ενδυνάμωση που παρέχει στους υπαλλήλους της, ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Χρησιμοποιώντας την ψηφιακή πλατφόρμα Statista, το Forbes διεξήγαγε έρευνα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 170.000 εργαζόμενοι από 50 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Κίνα, η Ινδία, το Βιετνάμ, η Κορέα και άλλες. Οι συμμετέχοντες απάντησαν στην έρευνα αξιολογώντας την κοινωνική υπευθυνότητα της εταιρείας τους, τις οικονομικές επιδόσεις και τις συνθήκες εργασίας. Όλες οι απαντήσεις αποτυπώθηκαν σε μια συγκεντρωτική βαθμολογία και οι 700 εταιρείες με τις υψηλότερες βαθμολογίες μπήκαν στον τελικό κατάλογο.

Οι εταιρείες δεν καταβάλλουν αμοιβή για τη συμμετοχή τους στην έρευνα και απαγορεύεται αυστηρά να παρεμβαίνουν στη διαδικασία και τα αποτελέσματα, ενώ η ανωνυμία όλων των συμμετεχόντων προστατεύεται πλήρως.

Η συνεχής επιτυχία της Samsung στη λίστα του Forbes οφείλεται στην υψηλή ικανοποίηση και υπερηφάνεια των εργαζομένων της για την εταιρεία τους. Στο άρθρο της ανακοίνωσης, το Forbes υπογράμμισε πώς οι κορυφαίες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Samsung, δίνουν έμφαση στις ευκαιρίες ανάπτυξης, την παγκόσμια συνεργασία, την εργασία εξ αποστάσεως και την παροχή εργασίας που έχει νόημα για τους υπαλλήλους τους.

Η Samsung Electronics συνεχίζει να ξεχωρίζει στην εργασιακή κουλτούρα και τα συστήματά της για να παρέχει ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον εργασίας που επιτρέπει στους εργαζόμενους όλων των βαθμίδων να αξιοποιούν την εργασία τους στο έπακρο.

Επιπλέον, η Samsung προσφέρει ένα εσωτερικό πρόγραμμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με την ονομασία Creative Lab και το Employee Resource Group (ERG), το οποίο αποτελεί μια εθελοντική ομάδα δικτύωσης στελεχών και εργαζομένων που μοιράζονται ένα κοινό ενδιαφέρον για τη διαφορετικότητα και την συμπερίληψη.

Για την προώθηση της καινοτομίας και της συνεργασίας, η Samsung έχει, επίσης, αναπτύξει και υποστηρίζει το Mosaic, μια εσωτερική πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών, το Samsung Talent Exchange Program (STEP), ένα παγκόσμιο πρόγραμμα αμοιβαίας ανταλλαγής ταλέντων και το University of Samsung Electronics (UniverSE), το οποίο παρέχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση σε θέματα εργασίας και ηγεσίας, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να εξελιχθούν σε παγκόσμιους ηγέτες. Κάθε μία από αυτές τις πρωτοβουλίες συμβάλλει στην περεταίρω ανάπτυξη, δέσμευση και ικανοποίηση των ταλαντούχων εργαζομένων που επιλέγουν να εργαστούν στη Samsung.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις