Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό Ecotrophelia 2024 του ΣΕΒΤ

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (ΣΕΒΤ) προκηρύσσει τον 14ο Εθνικό Διαγωνισμό Οικολογικών-Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής, ECOTROPHELIA 2024.

Εδώ και 13 χρόνια, ο ΣΕΒΤ διοργανώνει στην Ελλάδα τον Διαγωνισμό ECOTROPHELIA, αναδεικνύοντας τη δυναμική των νέων φοιτητών, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων, να καινοτομούν και να αναπτύσσουν νέα προϊόντα με ιδιαίτερα οικολογικά χαρακτηριστικά. Οι ιδέες αυτές μπορούν να διακριθούν εντός και εκτός των συνόρων, και επιπλέον να αποτελέσουν αντικείμενο αξιοποίησης από την Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών.

Στον Εθνικό Διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της χώρας, οι οποίοι θα αναπτύξουν ένα καινοτόμο προϊόν διατροφής, με στοιχεία οικολογικής καινοτομίας, το οποίο θα τεθεί σε γευστική δοκιμή από την Εθνική Επιτροπή Αξιολόγησης.

Ο ΣΕΒΤ, με στόχο την αναβάθμιση του Διαγωνισμού, φέτος, για πρώτη φορά, προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες τη δυνατότητα παρακολούθησης επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα την επιχειρηματικότητα.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 5 βραβεία:

• Χρυσό, με χρηματικό έπαθλο αξίας 1.500€
• Αργυρό, με χρηματικό έπαθλο αξίας 1.200€
• Χάλκινο, με χρηματικό έπαθλο αξίας 1.000€
• Καλύτερης Παρουσίασης, με χρηματικό έπαθλο αξίας 800€
• Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ & Εμπορίας, με χρηματικό έπαθλο αξίας 800€

Η νικήτρια ομάδα του Εθνικού Διαγωνισμού θα συμμετέχει στη συνέχεια στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2024, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης “SIAL” στο Παρίσι. Στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό θα λάβουν μέρος όλες οι νικήτριες ομάδες ευρωπαϊκών χωρών που θα έχουν αναδειχθεί σε εθνικό επίπεδο.

Για τη συμμετοχή στον Εθνικό Διαγωνισμό οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι:

• Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024: Υποβολή Φόρμας Συμμετοχής
• Παρασκευή 17 Μαΐου 2024: Υποβολή Αναλυτικού Τεχνικού Φακέλου.
Η διαγωνιστική διαδικασία και η Τελετή Βράβευσης των νικητών θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024.

Οι αιτήσεις γίνονται εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τα έγγραφα του διαγωνισμού επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΣΕΒΤ .

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις