Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

DRAGONS’ DEN GREECE II: Μοίρασε 104.000 ευρώ στο πρώτο επεισόδιο αλλά περιμέναμε περισσότερα

Τι μας εντυπωσίασε και τι όχι από την πρεμιέρα του δεύτερου κύκλο του show επιχειρηματικότητας και τι αναμένουμε να δούμε στη συνέχεια.

Το βράδυ της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου παρακολουθήσαμε την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου του Dragons’ Den στην τηλεόραση του ANT1, με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη, ο οποίος ξεκίνησε θα λέγαμε δυναμικά, ωστόσο αναμένουμε περισσότερα στη συνέχεια. Το τηλεοπτικό κοινό σίγουρα έδειξε να ιντριγκάρεται από τον νέο κύκλο του show επιχειρηματικότητας, με την τηλεθέαση να φτάνει κατά μέσο όρο 15,1% στο δυναμικό κοινό 18-54.

Σχετικά με τις επενδύσεις και εδώ είχαμε μια δυναμική έναρξη με τους Έλληνες Dragons να επενδύουν προσωπικά κεφάλαια ύψους 104.000 ευρώ σε ιδέες και επιχειρήσεις που τους εντυπωσίασαν.

Όπως ήταν αναμενόμενο τα φώτα έπεσαν πάνω στους δύο νέους Dragons, τον Τάσο Οικονόμου και τον Δημήτρη Μάλλιο, οι οποίοι αν κρίνουμε από τα σχόλια που έγιναν στο Twitter φάνηκε να κέρδισαν τη συμπάθεια του κοινού.

«Ο Τάσος μου αρέσει πιο πολύ από όλους. Είναι πολύ ανθρώπινος και ευγενέστατος», έγραψε χαρακτηριστικά ένα χρήστης της πλατφόρμας.

Μάλιστα, ο Τάσος Οικονόμου, οποίος έχει μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στο επιχειρείν, ενώ μεταξύ άλλων είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της βρετανικής fintech, Monese, έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου επικράτησε απέναντι στις προσφορές των άλλων dragons και έκανε το επενδυτικό του ντεμπούτο με την οικογένεια Δασκαλάκη, δίνοντας 40.000 ευρώ, με μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο, για το 25% της επιχείρησής τους με υγιεινές μπάρες δημητριακών και βούτυρα ξηρών καρπών.

Με τη σειρά του ο ιδρυτής του Ομίλου AEON, Δημήτρης Μάλλιος είναι και αυτός ένας πολλά υποσχόμενος κριτής, από τον οποίο περιμένουμε πολλά στην συνέχεια του show κυρίως όσον αφορά τις Startups και τις tech εταιρείες.

Τις εντυπώσεις σίγουρα έκλεψε η influencer και ιδρύτρια της εταιρείας ALEXIASKIN, Αλεξία Ζαραδούκα, η οποία έχει δημιουργήσει την δική της επιχείρηση με επαναχρησιμοποιούμενους δίσκους ντεμακιγιάζ. Οι ικανότητες της Αλεξίας στις πωλήσεις έπεισαν τον Λέοντα Γιοχάη, οποίος επένδυσε 24.000€ ευρώ για το 15% της εταιρείας της.

Στους μεγάλους νικητές της πρεμιέρας ήταν επίσης η Ροδούλα Ιατρούδη και ο Μάριος Χατζηαγγελάκης, από την εταιρεία Couple Game με πρωτότυπα επιτραπέζια παιχνίδια. Το επιχειρηματικό δίδυμο προχώρησε σε έναν deal με τον Χάρη Βαφειά, ο οποίος έδωσε 40.000 ευρώ για το 40% της επιχείρησής τους με 2 όρους: να μεταφραστούν τα παιχνίδια στα αγγλικά και να δημιουργηθεί και το αντίστοιχο app.

Παρά το γενικό θετικό κλίμα, πρέπει να πούμε ότι υπήρχαν και εκείνοι που δεν ενθουσιάστηκαν από τις εταιρείες και τα deals που είδαμε στην πρεμιέρα.

«Προσωπικά δεν με ενθουσίασε καμία από τις αποψινές επενδύσεις! Δεν είχαν αυτό το κάτι», έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

Την ίδια ώρα, ο Founder και CEO του My Roomie και περσινός διαγωνιζόμενος του Dragons’ Den, Δομίνικος Πρίτης, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter πως «είδα το χθεσινό dragons den. Έχω την αίσθηση πως η παραγωγή επενδύει περισσότερο σε influencers παρά επίδοξους εντρεπρενερς. Παρόλα αυτά απεριόριστος σεβασμός σε όσους έχουν το θάρρος να βγουν και να παρουσιάσουν την ιδέα τους ή το προϊόν τους και απέραντος θαυμασμός σε όσους αποφασίζουν να δημιουργήσουν δικά τους πράγματα, ο,τι κι αν είναι αυτά».

Ωστόσο, ο Σάκης Τανιμανίδης, ο οποίος έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι show θα έχει και τρίτη σεζόν, είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στο Startupper MAG ότι το «Dragons Den είναι αυτό που λέμε second season show, θα πάει καλύτερα δηλαδή την επόμενη σεζόν για κάποιους βασικούς λόγους. Πρώτον, επειδή οι Dragons, καθώς δεν είναι τηλεοπτικά πρόσωπα, τους παίρνει ένα χρονικό διάστημα να εξοικειωθούν. Άρα, τη δεύτερη σεζόν θα είναι πολύ πιο άνετοι. Επίσης, θα έχουν μια πολύ μεγαλύτερη δεξαμενή από επιχειρηματίες που θα έχουν δηλώσει συμμετοχή για να έρθουν στο show και αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε καλύτερη ποιότητα γιατί θα έχουμε μεγαλύτερη ευκαιρία στην επιλογή».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις