Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δημήτρης Μάλλιος: Ο νέος επενδυτής του Dragons’ Den είνας ένας γεννημένος Startupper

Την πρώτη μέρα στο γραφείο ο κορυφαίος τραπεζίτης της εταιρείας τον άκουσε να μιλάει ελληνικά, τον πήρε στο γραφείο του και τον έβαλε να παίρνει τηλέφωνο τους Έλληνες εφοπλιστές πληρώνοντας τον με το κομμάτι, 50 δολάρια, για κάθε επένδυση που έκλεινε!

Μετά την επιτυχία του 1ου κύκλου το «Dragons’ Den Greece» επιστρέφει για 2η σεζόν στον ΑΝΤ1 έτοιμο να δώσει την ευκαιρία σε νέους και φιλόδοξους επιχειρηματίες να απογειώσουν την εταιρεία τους εξασφαλίζοντας μία επικερδή επένδυση. Ωστόσο, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα σε έναν από τους νέους dragons, ένα πρόσωπο γνώριμο τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή επιχειρηματική σκηνή, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν ως «γεννημένο Startupper». Ο λόγος για τον Δημήτρη Μάλλιο, ιδρυτής του Ομίλου AEON, της μητρικής εταιρείας της Aeon Family of Funds και της εφαρμογής AeonX Investment Marketplace, καθώς και άλλων θυγατρικών τεχνολογικών επενδύσεων στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε καλύτερα τον νέο επενδυτή του Dragons’ Den.

Ο Δημήτρης γεννήθηκε στις ΗΠΑ από Έλληνες και Κύπριους γονείς. Η επιχειρηματικότητα μπήκε από πολύ νωρίς στην ζωή του, καθώς στις αρχές της εφηβείας του άρχισε να δουλεύει στην επιχείρηση του πατέρα του. Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Δημήτρης μπήκε κατευθείαν στα βαθιά καθώς όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν σε συνέντευξή του στο Startupper Mag η «επιχείρηση του πατέρα μου εξαρτιόταν από εμένα για να επικοινωνώ με πελάτες, να διαπραγματεύομαι, να συνάπτω συμβάσεις και να χειρίζομαι άλλα επιχειρηματικά ζητήματα, όπως οι τράπεζες και η φορολογία».

Τα χρόνια που ακολούθησαν η πορεία του Δημήτρη Μάλλιου στο επιχειρείν ήταν λαμπρή. Στην 30ετή καριέρα του ο επιχειρηματίας έχει περάσει από θέσεις ευθύνης σε πολλές και μεγάλες εταιρείες, ενώ συμμετείχε και ως κύριος επενδυτής ή/και αντιπρόσωπος σε επενδύσεις συναλλακτικής αξίας άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ιδιωτικών και δημόσιων εταιρειών παγκοσμίως.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Aeon ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες επενδύσεων στις ΗΠΑ η οποία δημιούργησε μια δευτερογενή αγορά για κατόχους μετοχών μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, π.χ. στελέχη του Facebook που ήθελαν άμεση ρευστοποίηση, με την Aeon να τους συνδέει με τους κατάλληλους και ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Ωστόσο, πριν από μερικά χρόνια ο επιχειρηματίας αποφάσισε να επιστρέψει με την οικογένεια του στην Ελλάδα, με στόχο να κάνει τη χώρα μας ένα παγκόσμιο επενδυτικό και τεχνολογικό hub. Όπως έχει πει ο ίδιος χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει κανένας, μα κανένας λόγος η Ελλάδα να μη γίνει μια νέα Silicon Valley προσελκύοντας ταλέντα, κεφάλαια και εταιρείες από το εξωτερικό».

Σήμερα ζει στην Αθήνα και την Κύμη Ευβοίας με την οικογένειά του, είναι περήφανος σύζυγος και πατέρας 4 παιδιών, ενώ παράλληλα μοιράζεται τον χρόνο εργασίας του μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις