Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΟΒΙ-Ημερίδα: Στηρίζει startups και ΜμΕ στην κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας τους

Ο ΟΒΙ έχει δημιουργήσει μια νέα Υπηρεσία για τις νεοφυείς (Startups) και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) προκειμένου να τις υποστηρίξει στην κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας τους.

Ημερίδα με θέμα «Ευρεσιτεχνίες: Πηγή καινοτομίας και επιχειρηματικότητας» διοργανώνει ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) την Τετάρτη 12 Ιουλίου, στις 10:00 το πρωί στο ξενοδοχείο My Way Hotel & Events, στην Πάτρα.

Ο ΟΒΙ έχει δημιουργήσει μια νέα Υπηρεσία για τις νεοφυείς (Startups) και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) προκειμένου να τις υποστηρίξει στην κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας τους. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν δυο αναδυόμενοι κλάδοι για τους οποίους ο οργανισμός εκπόνησε Αναφορές Ευρεσιτεχνίας (PLR). Πρόκειται για τα εξής:

– Έξυπνα ηλεκτρικά δίκτυα: Τα έξυπνα δίκτυα αποτελούν το μέλλον της ενεργειακής βιομηχανίας καθώς έχουν σχεδιαστεί για να είναι πιο αποδοτικά, αξιόπιστα και βιώσιμα από τα παραδοσιακά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας. Με την αυξανόμενη ζήτηση για καθαρή και ανανεώσιμη ενέργεια τα έξυπνα δίκτυα γίνονται ουσιαστικό μέρος της ενεργειακής υποδομής σε πολλές χώρες. Η τεχνολογία των έξυπνων δικτύων εξελίσσεται συνεχώς με αποτέλεσμα πολλές εταιρείες να επενδύουν σημαντικά στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων και καινοτόμων λύσεων σε αυτό το πεδίο.

– Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης σε κτίρια: Τα ενεργειακά αποδοτικά κτίρια είναι κατασκευές που σχεδιάζονται, δομούνται και λειτουργούν έτσι ώστε να ελαχιστοποιούν την κατανάλωση ενέργειας και να μειώνουν τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις. Αυτά τα κτίρια χρησιμοποιούν ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες, υλικά και σχέδια για να πετύχουν βέλτιστα επίπεδα θερμικής άνεσης και φωτισμού, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τη σπατάλη ενέργειας. Η ανάγκη για ενεργειακά αποδοτικά κτίρια γίνεται όλο και πιο σημαντική λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους. Η μελέτη επικεντρώνεται στον γενικό τομέα της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων και διερευνά τις υποστηρικτικές τεχνολογίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις