Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ»: Μάθετε τα πάντα για το last mile delivery και τα co-working spaces στο τρίτο επεισόδιο

Όλα όσα είδαμε στο τρίτο επεισόδιο της μοναδικής εκπομπής για Startups στην ελληνική τηλεόραση με παρουσιαστή τον Γιάννη Διονάτο

Ο «ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ», η πρώτη και μοναδική εκπομπή για Startups στην ελληνική τηλεόραση και ο Γιάννης Διονάτος μας ταξίδεψαν για άλλη μια φορά στον μαγικό κόσμο της καινοτομίας το Σάββατο 8 Ιουλίου μέσα από την συχνότητα του ONE CHANNEL.

Ειδικότερα, στο τρίτο επεισόδιο της πρωτοποριακής αυτής εκπομπής που προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 11:30 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 11:30 μέσα από τους δέκτες του ONE CHANNEL είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις συναρπαστικές ιστορίες επιτυχίας των πρωταγωνιστών του ελληνικού οικοσυστήματος τεχνολογίας και καινοτομίας.

Η πρώτη καλεσμένη ήταν η Κορίνα Σαΐας, COO της ViOS, της εταιρείας που προσφέρει τον χώρο εργασίας του μέλλοντος. Όπως ανέφερε η ίδια η «ViOS Co-working είναι ένας συνεργατικός χώρος στην Αθήνα. Το Co-working είναι ενοικιαζόμενα γραφεία, απλώς η διαφορά με τα παραδοσιακά γραφεία είναι ότι είναι πλήρως εξοπλισμένα, δηλαδή έχουν τραπέζια, καρέκλες, εκτυπωτές και έχουν ευέλικτα συμβόλαια. Μπορεί κάποιος δηλαδή να έρθει για μία μέρα ή για έναν μήνα, αλλά η πλειονότητα τα νοικιάζουν για έναν χρόνο».

Ο δεύτερος καλεσμένος ήταν Νικόλαος Χατζηδάκης, συνιδρυτής και CTO της AfterSalesPro, της εταιρείας που αλλάζει τα δεδομένα στις αποστολές courier. Όπως μας είπε ο ίδιος η «λύση της AfterSalesPro είναι ένα software, το οποίο απευθύνεται σε merchants, σε εταιρείες που έχουν e-commerce sites και διασυνδέει τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες των καταστημάτων, τα εργαλεία WMS και ERP με πάνω από 30 εταιρείες courier για να αυτοματοποιήσει μια πληθώρα διαδικασιών που κάνουν καθημερινά όλες αυτές οι επιχειρήσεις».

Ο Νικόλαος Χατζηδάκης μας εξήγησε επίσης το είναι το last mile delivery για το οποίο γίνεται τόσος ντόρος τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα λοιπόν με τον CTO της AfterSalesPro το «last mile αφορά την παράδοση οποιαδήποτε αποστολής από τη στιγμή που μια παραγγελία θα έχει πάει στο κεντρικό κατάστημα της εταιρείας courier μέχρι και τον τελικό παραλήπτη. Είναι ουσιαστικά το τελυταίο βήμα για να παραδοθεί μια παραγγελία. Και ο λόγος που γίνεται είναι γιατί είδαμε την περίοδο της πανδημίας ένα πολύ μεγάλο peak στις παραδόσεις, μια αδυναμία στις ταχυμεταφορές».

Στην συνέχεια της εκπομπής Γνωρίσαμε τον Νίκο Γκούβα, Ψυχίατρο, συνιδρυτή της Melapus, πρόεδρο καινοτόμων τεχνολογιών και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας. Η Melapus είναι μια εταιρεία που αξιοποιεί την τεχνολογία για να προσφέρει λύσεις στο πολύ σοβαρό πρόβλημα της ψυχικής υγείας. Όπως μας είπε ίδιος « είναι κάτι που με πολύ μεράκι ξεκινήσαμε με τον Νίκο Νικολάου γιατί νιώσαμε ότι στην ψυχική υγεία υπάρχει μια μεγάλη ανάγκη και ως παιδιά της ψυχικής υγείας και οι δύο θέλαμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να έρθει πιο εύκολα σε εμάς».

«Αυτό που παρατηρήσαμε είναι ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη να πάει κάποιος στον γιατρό και ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δυσκολεύονται να πάνε στον γιατρό στα πλαίσια του στίγματος. Δεν μπορούν να καταλάβουν στην πραγματικότητα τη βιολογική βάση των ασθενειών της ψυχικής υγείας και πάνω σε αυτό αδυνατούν να κλείσουν ένα ραντεβού σε έναν ψυχίατρο σε έναν ψυχολόγο. Αυτό λοιπόν που κάναμε ήταν να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα, η οποία το πρώτο της μέλημα είναι να είναι πολύ εύκολη στη χρήση, να ειδική για ανθρώπους που δεν έχουν γνώση υπολογιστών και έτσι με το πάτημα ενός κουμπιού να μπορούν να βρουν έναν γιατρό», πρόσθεσε.

Ο τελευταίος καλεσμένος ήταν ο Διαμαντής Κιτρίδης, CEO και Ιδρυτής της Citrine Marketing Communication, ένα από τα πιο πρωτοποριακά marketing agencies στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο « παλιά χωρίζαμε το marketing σε below και above the line ενέργειες, οπότε χαρακτηρίζαμε ότι δεν ήταν τηλεόραση και περιοδικά below the line ενέργειες. Οπότε εμείς σαν εταιρεία είχαμε ξεκινήσει το 2004 και κάναμε below the line επικοινωνιακές ενέργειες, οπότε εκεί είδαμε την ευκαιρία μέσα από τα social networks που εξελισσόντουσαν τότε ότι μπορούμε να μεταδώσουμε το μήνυμα του πελάτη μας καλύτερα μέσα από το internet».

 

«ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ» κάθε Σάββατο στις 11:30 στο ONE CHANNEL
Και κάθε Κυριακή σε επανάληψη στις 11:30
Η νέα σας τηλεοπτική συνήθεια!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις