Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ποια είναι η Protavio που επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Δημόκριτο

Η εταιρεία ειδικεύεται στο χώρο της πρωτεομικής, με σκοπό τη βελτίωση της κοινωνικής υγείας.

Η νεοφυής επιχείρηση Protavio, που ασχολείται με τη βιοτεχνολογία, καλωσόρισε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις της, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποίησε με ερευνητές και ιδρυτές νεοφυών εταιρειών, την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή του στην Protavio, συζητήθηκε η ανάπτυξη γρήγορων διαγνωστικών εργαλείων για την έγκαιρη διάγνωση ασθενειών όπως ο καρκίνος στο πάγκρεας ενώ ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε το ρόλο των startups στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών υγείας στην Ελλάδα.

«Είμαστε περήφανοι που καλωσορίζουμε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις εγκαταστάσεις της Protavio αναδεικνύοντας καινοτομίες made in Greece! Η Protavio έχει αναπτύξει τον καλύτερο αγωγό στον κόσμο για την ανακάλυψη, ανάπτυξη και κατασκευή πρωτεομικών διαγνωστικών δοκιμασιών multiplex. Παρέχουμε καινοτόμα διαγνωστικά προϊόντα και υπηρεσίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της κοινωνικής υγείας. Η Ελλάδα μεταβαίνει σε ένα καινοτόμο hotspot στη βιοτεχνολογία. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να συνδυάσετε τη ζωή και την τεχνολογική καινοτομία.», δήλωσε η εταιρεία.

Η Protavio είναι μια κορυφαία εταιρεία multiplex πρωτεομικής με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας. Αξιοποιώντας τη δύναμη της πρωτεομικής πολλαπλών πλατφορμών, συνδυάζει τα οφέλη των τεχνολογιών αιχμής, συμπεριλαμβανομένων των Olink & Luminex, για να προσφέρει καινοτόμα προϊόντα και λύσεις για την ανακάλυψη, ανάπτυξη και επικύρωση βιοδεικτών.

Η εταιρεία έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε περισσότερα από 150 έργα και παράγει σταθερά πάνω από 1 εκατομμύριο αναλύσεις ετησίως. Η τεχνική εξειδίκευση υποστηρίζεται από ένα αυστηρό σύστημα διαχείρισης ποιότητας που διασφαλίζει ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πληροί αυστηρά κανονιστικά κριτήρια. Η εκτεταμένη εμπειρία, η ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση και η υψηλή ποιότητα την τοποθετεί στην πρώτη γραμμή του τομέα της πρωτεομικής.

Η Protavio έχει παγκόσμια παρουσία με γραφεία στο Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου και εγκαταστάσεις αποθήκευσης δειγμάτων στη Mασαχουσέτη των ΗΠΑ. Η έδρα και οι εγκαταστάσεις εργαστηρίου και παραγωγής στεγάζονται στο Επιστημονικό Πάρκο Δημόκριτος, Λεύκιππος, στην Αθήνα. Αυτές οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις αυστηρές απαιτήσεις της πρωτεομικής ανάλυσης και παραγωγής. Με αποκλειστικούς χώρους για αναλύσεις υψηλής, ανάπτυξη προσαρμοσμένης ανάλυσης και κατασκευή συμβατή με IVD / GMP, έχει δημιουργήσει προηγμένα περιβάλλοντα  Τα εργαστήρια της είναι εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας Olink, Luminex και αυτοματισμού, διασφαλίζοντας ότι κάθε δείγμα υποβάλλεται σε επεξεργασία για να προσφέρει υψηλής ποιότητας και αξιοποιήσιμα αποτελέσματα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις