Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startupper Awards 2023: “Rising Startup” το My Roomie

Την απονομή έκανε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ενώ το βραβείο παρέλαβε ο Founder και CEO Δομίνικος Πρίτης.

Το Myroomie η εταιρεία που άλλαξε τον τρόπο συγκατοίκησης στην Ελλάδα, ήταν ανάμεσα στους νικητές των Startupper Awards 2023 που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στον χώρο του Ελληνικού Κόσμου, το βράδυ της Δευτέρας (27 Νοεμβρίου). Συγκεκριμένα η εταιρεία κέρδισε το βραβείο “Rising Startup”. Το βραβείο έδωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και το παρέλαβε ο Founder και CEO του Myroomie Δομίνικος Πρίτης.

Κατά τη διάρκεια της απονομής ο κ. Μαρινάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δε θέλω να πω πολλά, όταν μου είπαν για ‘σένα και για την εταιρεία σου, σκέφτηκα δύο πράγματα… είμαι σε αναζήτηση δικηγορικού γραφείου, να βρω χώρο γιατί δε μας χωράει το γραφείο και δε βρίσκω με τίποτα. Οπότε βρήκα τον άνθρωπό μου και τον βραβεύω κιόλας. Αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη έχουμε το briefing, λέμε τι κάνει η κυβέρνηση, απαντάμε σε ερωτήσεις, κάποιες είναι πιο δύσκολες, κάποιες λιγότερο δύσκολες, όλες δύσκολες είναι, αλλά αυτό που προσπαθώ όσο μπορώ και ο πρώτος που το προσπαθεί είναι ο Πρωθυπουργός, είναι να λέμε κάποια πράγματα θετικά, μόνο θετικά και στη συνέχεια απαντάμε σε όλα. Ο στόχος ποιος είναι; Να σας ανακοινώνουμε λιγότερους φόρους, περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες, όσο γίνεται όλοι εσείς που φύγατε, αλλά και αυτοί που έμειναν, να δυσκολεύεστε όσο γίνεται λιγότερο. Χρωστάει πολλά αυτή η χώρα στα μυαλά τα δικά σας. Χρωστάμε πολλά περισσότερα. Έχουμε καθήκον να είμαστε χρήσιμοι και με χαμηλά το κεφάλι, να παρακολουθούμε τα μεγάλα σας επιτεύγματα και πάλι πολλά συγχαρητήρια». 

Στη συνέχεια, ο Δομίνικος Πρίτης είπε: «Ευχαριστώ πάρα πολύ το Startupper και γενικά την εταιρεία που με έχει αγαπήσει και με έχει υποστηρίξει, για να συνεχίσω και εγώ το μπαράζ των προηγούμενων συναδέλφων και εγώ γύρισα από Πολωνία όντως, για να στήσω στην Ελλάδα την εταιρεία και μετά να ξαναφύγουμε στην Ευρώπη και να πάμε σε 11 ευρωπαϊκές χώρες και να κλείσω ευχαριστώντας την ομάδα μου, χωρίς την οποία προφανώς δε θα βρισκόμουν εδώ και δε θα υπήρχε το My Roomie.

Τι είναι το Myroomie

Το Myroomie δίνει λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αυτή τη στιγμή που δεν είναι άλλο από την εύρεση κατοικίας. Με τις τιμές των ενοικίων να βρίσκονται στα ύψη όλο και περισσότεροι Έλληνες στρέφονται στην συγκατοίκηση. Ειδικότερα, το Myroomie είναι μία πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από τον Δομίνικο Πρίτη ως μία εναλλακτική διέξοδος απέναντι στα αρνητικά αποτελέσματα της ενεργειακής κρίσης και του υψηλού πληθωρισμού. Απευθύνεται σε όσους έχουν σπίτι και ελεύθερο δωμάτιο και αναζητούν συγκάτοικο, αλλά και σε όσους είναι μόνοι και αναζητούν κατοικία.

Η πλατφόρμα είναι απλή στην χρήση: Κάποιος που είτε έχει ελεύθερο χώρο, π.χ. ένα δωμάτιο που δεν χρησιμοποιεί, είτε είναι μόνος και ψάχνει να νοικιάσει δωμάτιο, μπαίνει στην πλατφόρμα και μπορεί να κάνει αναζήτηση στις αγγελίες με βάση μια σειρά από φίλτρα. Αν βρει κάτι που τον ενδιαφέρει, κάνει δωρεάν εγγραφή και επικοινωνεί με τον συντάκτη της αγγελίας. Aν δεν βρει κάτι που του κάνει κλικ, μπορεί να καταχωρήσει τη δική του αγγελία δωρεάν με μία εύκολη και γρήγορη διαδικασία και με μια σειρά από φίλτρα.

Τον Μάρτιο του 2023 η Startup «σήκωσε» χρηματοδότηση ύψους 120.000 ευρώ, ενώ τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους λάνσαρε μια νέα υπηρεσία B2B για να βοηθήσει τις εταιρείες να διαχειριστούν την στέγαση και μετεγκατάσταση των εργαζομένων τους πιο αποτελεσματικά και οικονομικά. Η υπηρεσία προσφέρει ολοκληρωμένη υποστήριξη, από την εύρεση διαμερισμάτων ή συγκατοίκων μέχρι την διαχείριση όλων των απαραίτητων ενεργειών, ελέγχου και διαδικασιών, καθιστώντας την μετεγκατάσταση πιο εύκολη και χωρίς άγχος για τις εταιρείες και τους εργαζόμενους

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις