Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startupper Awards 2023: Οι δηλώσεις των εκπροσώπων της πολιτικής σκηνής κατά τις βραβεύσεις (pics)

Τα Startupper Awards 2023 απονεμήθηκαν με ξεχωριστή λάμψη το βράδυ της Δευτέρας, 27 Νοεμβρίου, και την όμορφη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικές μορφές της εγχώριας πολιτικής σκηνής.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο Γιώργος Βρεττάκος, βουλευτής Β΄ Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία, ήταν ανάμεσα σε όσους απένειμαν βραβεία στις Startups που αναδείχθηκαν κορυφαίες στην κατηγορία τους.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, βράβευσε τον Άγγελο Σταυράκη της SafeSize – νικήτριας στην κατηγορία Startup of the Year:

«Συγχαρητήρια στη SafeSize, εταιρεία που θα μας βγάλει από τη… δύσκολη θέση να πηγαίνουμε σε καταστήματα για να βρούμε τα κατάλληλα παπούτσια, χαίρομαι που πλέον αυτό θα γίνεται και ψηφιακά.  Στη χώρα μας επιτέλους γίνονται πολύ καινοτόμα βήματα και πράξη τα όνειρα κάποιων νέων παιδιών που είπαν ότι θα επιχειρήσουν στην Ελλάδα και θα προσπαθήσουν να χτίσουν μια επιχείρηση. Με τις προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησής μας, μπορείς πλέον να φτιάξεις μια νέα επιχείρηση σε μια ημέρα. Όποιος θέλει με 1 ευρώ κεφάλαιο φτιάχνει μια ΙΚΕ και μπορεί και επιχειρεί. Η SafeSize είναι απόδειξη ότι κάτι μπορεί να συμβεί, κάτι μπορεί να ξεκινήσει στην Ελλάδα που ονειρεύεται και πραγματοποιεί», ανέφερε ο πάντα χαμογελαστός και ευδιάθετος Κωνσταντίνος Κυρανάκης μετά την απονομή του σημαντικότερου βραβείου της βραδιάς.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, βράβευσε τον Δομίνικο Πρίτη της MyRoomie – νικήτριας στην κατηγορία Rising Startup:
«Συγχαρητήρια για ο,τι κάνει η Emea Media. Τεράστια τιμή να είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους και να βραβεύουμε την εταιρία MyRoomie. Βρήκα τον άνθρωπό μου και τον βραβεύω κιόλας! Προσπαθώ όσο μπορώ και κυρίως ο Πρωθυπουργός, να λέμε πράγματα θετικά, ο στόχος είναι να σας ανακοινώνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο φόρους, περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες, όσο γίνεται όλοι εσείς που φύγατε από τη χώρα και επιστρέψατε αλλά και αυτοί που έμειναν, να δυσκολεύονται όλο και λιγότερο. Χρωστάει πολλά αυτή η χώρα στα μυαλά τα δικά σας, χρωστάμε πολλά περισσότερα, έχουμε καθήκον να είμαστε χρήσιμοι και με χαμηλά το κεφάλι να παρακολουθούμε και να υποστηρίζουμε τα μεγάλα σας επιτεύγματα. Και πάλι συγχαρητήρια», ήταν η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος… ξέκλεψε λίγο χρόνο από τις σοβαρές πολιτικές του υποχρεώσεις και τον νεογέννητο γιο του για να τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση.

 

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, βράβευσε την Μαντλέν Μπαλατιάν και την ομάδα της από την e-satisfaction – νικήτριας στην κατηγορία AD / Marketing Tech:

«Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης για μια εξαιρετική πρωτοβουλία που αναδεικνύει νέες ιδέες, νέα μυαλά, νέες προοπτικές. Υποχρέωση της πολιτείας να αγκαλιάζει αυτήν την προσπάθεια. Έχετε μάθει και αναδεικνύετε την αριστεία. Θέλω να σας συγχαρώ, γιατί έχω δει τη δουλειά την οποία κάνετε. Δεν πρέπει να είμαστε αντίθετοι στην κερδοφορία, γιατί η κερδοφορία είναι ένα βασικό συστατικό οικονομικής μεγέθυνσης και ανάπτυξης. Οφείλουμε ως πολιτεία, από όποιο πόστο υπηρετούμε, να ενισχύουμε την προσπάθεια σας. Θέλαμε να δημιουργήσουμε φορολογικά κίνητρα για να μπορείτε να ικανοποιήσετε τις φιλοδοξίες και τα όνειρά σας. Δεσμεύομαι στο δικό μου πεδίο πολιτικής ευθύνης, στις μεταφορές και στις υποδομές, να κάνουμε αυτό που μπορούμε. Οι Startups θα έχουν την Πολιτεία δίπλα τους», επισήμανε εμφατικά ο Χρήστος Σταϊκούρας, φτάνοντας ακριβώς στην… ώρα του για την απονομή του βραβείου -παρά το εξαιρετικά φορτωμένο του πρόγραμμα- ως σωστός υπουργός Υποδομών και Μεταφορών!

 

 

Ο Γιώργος Βρεττάκος, βουλευτής Β΄ Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία, βράβευσε τον Αντώνη Σαμοθράκη και τον Αντώνη Ζώη από την instacar – νικήτρια στην κατηγορία Leasing

«Ευχαριστώ για την πρόσκληση και συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα του Startupper για την εκδήλωση. Κάθε μέρα που ξυπνάνε 10 εκατομμύρια Έλληνες, έχουν από μια ιδέα… από αυτούς, μόνο το 0,01% θα μπορέσει από αυτή την ιδέα να βγάλει χρήματα, να πετύχει, να πάει μπροστά. Σήμερα βρίσκομαι μαζί με αυτό το 0,01%! Συγχαρητήρια για αυτούς που πέτυχαν και η ευθύνη της Πολιτείας είναι να δίνονται κίνητρα και ευκαιρίες, ώστε αυτοί που έχουν μια ιδέα να μπορούν να την κάνουν πραγματικότητα», είπε με ευφράδεια και αποσπώντας πολλά χειροκροτήματα ο Γιώργος Βρεττάκος, ένας από τους νεότερους και πιο δραστήριους αντιπροσώπους μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

H Νίκη Δανδόλου, Ειδική Γραμματέας, Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΣΠΑ), βράβευσε τον Βασίλη Ζούπα της Woli – νικήτριας στην κατηγορία “Kids Friendly”

«Συγχαρητήρια στο startupper για αυτή την πρωτότυπη κατηγορία. Συγχαρητήρια και στη Woli και σε όλη την ομάδα. Χαίρομαι πολύ για τους διαφορετικούς κλάδους που έχω ακούσει σήμερα. Το Startupper πρέπει να βοηθήσει με όλα τα μέσα του ώστε οι νέοι άνθρωποι να ενημερώνονται και να μπορούν να ακολουθήσουν αντίστοιχα παραδείγματα με τα δικά σας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις