Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ai Build: Χρηματοδότηση 8.5 εκατ. δολαρίων

Οι επενδύσεις θα επιτρέψουν επίσης το άνοιγμα θυγατρικής στις ΗΠΑ και τη συνέχιση της ευρωπαϊκής επέκτασης

 

Η startup λογισμικού προσθετικής κατασκευής (Additive Manufacturing), Ai Build, συγκέντρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης Series A ύψους 8,5 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής την IQ Capital, ανεβάζοντας τη χρηματοδότηση της εταιρείας στα 13,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η Ai Build προσφέρει στους κατασκευαστές μια λύση που βασίζεται σε cloud, σχεδιασμένη να μειώνει το κόστος, τους χρόνους παράδοσης και τα απόβλητα υλικών στη διαδικασία προσθετικής κατασκευής. Η εταιρεία στοχεύει στην εξάλειψη όλων των ανεπαρκειών που προκαλούνται από ανθρώπινο λάθος για να καταστήσει τη διαδικασία κατασκευής απλούστερη, πιο έξυπνη, βιώσιμη και οικονομικά αποδοτική.

Συνεργάζεται με μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, όπως η Boeing, για να επεκτείνει τη χρήση της προσθετικής κατασκευής σε βιομηχανικές εφαρμογές μεγάλης κλίμακας. Αυτό αφορά εξειδικευμένα εργαλεία και εξαρτήματα τελικής χρήσης στους τομείς της αεροδιαστημικής, της αυτοκινητοβιομηχανίας και της ενέργειας. Τα οφέλη των πελατών περιλαμβάνουν μείωση κατά 65% των αποτυχημένων προσπαθειών παραγωγής και αύξηση κατά 90% της συνολικής απόδοσης κατασκευής.

Τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας μετά τη χρηματοδότηση ειναι να εντάξει περισσότερους πελάτες με υψηλότερες δυνατότητες αυτοματισμού και AI. Οι επενδύσεις θα επιτρέψουν επίσης το άνοιγμα θυγατρικής στις ΗΠΑ και τη συνέχιση της ευρωπαϊκής επέκτασης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις