Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

VisionAI: “Σήκωσε” 5 εκατ. ευρώ

Η VisionAI, μια startup με έδρα το Bielefeld της Γερμανίας που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρέχει στους εμπόρους ηλεκτρονικού εμπορίου καλύτερα αποτελέσματα αναζήτησης και ευκαιρίες cross-selling, συγκέντρωσε 5 εκατομμύρια ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης.

Του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η HV Capital, με τη συμμετοχή των Christian Reber, ιδρυτής των Pitch, Superlist, Wunderlist και Interface Capital, Niklas Jansen, συνιδρυτής της Blinkist, Oliver Flaskämper, Philipp Westermeyer , ιδρυτής της OMR.

H VisionA λέει πως τα συνεργαζόμενα καταστήματα κατάφεραν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους περισσότερο από 10%. Η εταιρεία αξιοποιεί την AI για να προσφέρει στους λιανοπωλητές ηλεκτρονικού εμπορίου μια ευκαιρία σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από διαδικτυακούς γίγαντες, όπως η Amazon και η Zalando.

Μέσα στους πρώτους 15 μήνες λειτουργίας, η VisionAI κατάφερε να δημιουργήσει πωλήσεις ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ και συνεργάζεται με περίπου 120 παγκόσμιους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των New Balance και Alpha Industries.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις