Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google: Πληρώνει ένα τεράστιο ποσό στην Apple

Σύμφωνα με τους New York Times η Google πλήρωσε την Apple περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο το 2021. 

Η Google πληρώνει στην Apple δισεκατομμύρια για να παραμείνει η default μηχανή αναζήτησης στα iPhones και στις υπόλοιπες συσκευές της. Το πόσο δεν είχε γίνει γνωστό μέχρι τώρα. Μετά τη δικαστική διαμάχη των ΗΠΑ με την Google το ποσό αποκαλύφθηκε.

Σύμφωνα με τους New York Times η Google πλήρωσε την Apple περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο το 2021. 

Η Google βρίσκεται στην κορυφαία θέση στις συσκευές της Apple, η οποία παράλληλα δεν προχωράει έτσι στη δημιουργία δικής της μηχανής αναζήτησης.

Όταν ο John Giannandrea, πρώην στέλεχος της Google που τώρα είναι υπεύθυνος στο AI τμήμα της Apple, κατέθεσε αποκαλύφθηκε πως η Apple είχε στα πλάνα της να εξαγοράσει το Bing  ή να φτιάξει τη δική της μηχανή αναζήτησης αλλά ανησυχούσε για τον ανταγωνισμό με την Google και για το γεγονός πως θα έχανε την τεράστια αυτή ροή εισόδων.

Η συμφωνία των δύο εταιρειών αποτελεί κεντρικό σημείο της δίκης, με τους εισαγγελείς να ισχυρίζονται πως αποτελεί ένα μη ανταγωνιστικό μονοπώλιο αφού κάθε μηχανή αναζήτησης που έχει πρόσβαση στο τεράστιο μερίδιο αγοράς της Apple μπορεί να επικρατήσει σε όλη την αγορά. Το επιχείρημα που η Google προσπαθεί να στοιχειοθετήσει είναι πως είναι επιτυχημένη επειδή είναι η καλύτερη μηχανή αναζήτησης και όχι επειδή αναγκάζει τους αντιπάλους της σε απόσυρση. 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις